Paikalliset

Poliisilla valvontaisku punaisia päin ajamisesta – Yhdessä Tampereen risteyksessä meno selvästi muita villimpää

Poliisilla on käynnissä tällä viikolla valtakunnallinen tehovalvonta liittyen muun muassa suojatiesääntöjen noudattamiseen sekä turvalaitteiden ja matkapuhelimen käyttöön ajon aikana.

Lisäksi Tampereella on tehovalvottu viime viikosta lähtien punaisia valoja päin ajamista kuudessa risteyksessä: Nekalantien ja Hallilantien, Paasikiventien ja Enqvistinkadun, Tampereen valtatien ja Hatanpään valtatien, Hämeenpuiston ja Satamakadun sekä Itsenäisyydenkadun ja Yliopistonkadun risteyksissä ja Teiskontien ja Hervannan valtaväylän rampissa.

Näistä selkeästi ongelmallisin sekä liikenteellisesti että määrällisesti on Hatanpään valtatien ja Tampereen valtatien risteys, jossa ajetaan eniten päin punaisia valoja.

– Olemme puuttuneet lukuisiin punaisia liikennevaloja päin ajamisiin näissä risteyksissä, ja kirjoittaneet monia sakkoja. Punaista päin ajaminen vaarantaa muiden tielläliikkujen turvallisuuden ja osoittaa välinpitämättömyyttä liikennesääntöjä kohtaan, toteaa ylikonstaapeli Mikko Satonen.

Punaisia päin ajamisen tehovalvonta Tamperella on osa Sisä-suomen poliisin, Tampereen kaupungin, Liikenneturvan ja Pirkanmaan ELY-keskuksen hanketta, jossa selvitetään liikennekäyttäytymistä liikennevalo-ohjatuissa liittymissä onnettomuus- ja ajoneuvotietojen perusteella. Tehovalvonta jatkuu edelleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat