Paikalliset

Täysi-ikäiset miehet houkuttelivat alaikäiset sisarukset seuraansa kannabiksella – Pakottivat tytöt suuseksiin

Arkisto/Ari Peltonen

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut tekoaikana 18- ja 22-vuotiaat miehet lapsen törkeästä hyväksikäytöstä. Miehistä vanhempi tuomittiin vuodeksi ja 10 kuukaudeksi vankeuteen ja nuorempi kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Nuoremman tuomio koveni, koska hänellä oli aiempia rikosrekisterimerkintöjä. Nuorempi tuomituista on ollut vangittuna Kylmäkoskella tammikuusta lähtien.

Teot ajoittuvat viime syksyyn, jolloin kaksikko oli tutustunut 14- ja 12-vuotiaisiin sisaruksiin. Lopulta miehet olivat käyneet heidän kotonaan marraskuussa. Tapaaminen keskeytyi, kun talossa olleet aikuiset havahtuivat miesten olevan paikalla.

Tytöt karkasivat kotoaan yöllä, jolloin he tapasivat miehet pirkanmaalaiskunnan keskustassa. Miehet tarjosivat heille tupakkaa, mutta nopeasti tytöt huomasivat että seassa on oltava muutakin. Nuorempi sisaruksista hoksasi, että tupakka sisältää osaltaan myös kannabista.

18-vuotias mies oli vienyt tämän jälkeen nuoremman tytön läheisen grillikioskin taakse ja pakottanut tämän suuseksiin. Miehen käsitys tapahtumien kulusta oli erilainen, mutta oikeus piti tytön kertomusta uskottavana. Tytöistä vanhempi koki samankaltaisen tilanteen miehistä vanhemman kanssa samana yönä.

Käräjäoikeus piti päätöksessään tekoja törkeinä, sillä asianomistajien ja vastaajien välinen ikäero on ollut kuusi ja kahdeksan vuotta. Käräjäoikeuden mukaan syytettyjen olisi pitänyt ymmärtää myös se, että vastaajat ovat tapahtumahetkellä alle 16-vuotiaita.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat