Paikalliset

Lukijaraati: Tässä on kaikkien aikojen tamperelaisurheilija! – Lue top 15 ja äänestä omaa suosikkiasi täällä

LISTA Lukijaraati laittoi tamperelaisurheilijat järjestykseen. Top 10:een nousi viisi jääkiekkoilijaa. Voit äänestää itse kolmea omaa suosikkiasi jutun lopussa olevan linkin kautta.

Mittavan ja menetyksekkään uran lisäksi Raimo Helmisen valintaa perusteltiin muun muassa peritamperelaisella vaatimattomuudella. Kuvassa Helminen mökkimaisemissaan Teiskossa Kessan Baarin terassilla.

Sonja Sivonen/Tamperelaisen arkisto

Jääkiekkoilija Raimo Helminen on kaikkien aikojen tamperelaisurheilija.

Tätä mieltä on Tamperelaisen Lukijaraati.

Kun Lukijaraati sai äänestää kolmea suosikkiaan, löytyi Helmisen nimi enemmän kuin joka kolmannelta listalta.

Nykyinen Jokerien apuvalmentaja pelasi jääkiekkoa pääsarjatasolla vuosina 1982–2006. Vaikka NHL-pelit jäi 111 otteluun, Helminen voitti urallaan MM-kultaa sekä Suomen ja Ruotsin mestaruudet.

Ilves-legendan valinnassa painoivat myös muut arvot. Ilveksessä Helminen pelasi 16 kautta. Ruotsissa hän edusti vain Mälmöa.

– Raimo Helminen on harvinainen seurauskollinen kiekkoilija. Hänet mielletään vahvasti tamperelaisiksi ja hän on tuonut myös Tamperetta esille ilman kohuja, perustelee Lukijaraadin jäsen.

– On vain yksi täydellinen tamperelainen. Raipe! kehuu toinen.

Listan yllätyskakkoseksi nousi taitoluistelija Kiira Korpi, joka löytyi rastitettuna 28 prosentista vastauspapereista. Korpi urallaan yhden EM-hopea ja kaksi EM-pronssia.

–Taitoluistelu on todella vaikea ja vaativa laji! Kiira Korpi luisteli pitkän ja hienon uran, vakuuttaa Korpea äänestänyt raatilainen.

Kolmoseksi nousi hiihtäjä HilkkaRiihivuori ennen kahta olympiavoittajaa, painija Pertti Ukkolaa ja hiihtäjä Lydia Widemania.

Olympiakultamitaleilla irtosivat myös sijat 13 ja 15. Isän ja pojan taistelussa poika, vuonna 1932 kultaa voittanut keihäänheittäjä Matti Järvinen peittosi isä Verner Järvisen, kiekonheiton olympiavoittajan välikisoista vuonna 1906.

– Ei tästä nykyajan digikansasta ole mihinkään. Vanhoissa vara parempi, perusteli raatilainen Järvisten ja Riihivuoren rastittamistaan.

Kymmenen kärkeen mahtui viisi jääkiekkoilijaa. Top 10 -taistelun voitti Tappara 3–2, sillä kirvesrintataustaisista listalle mahtuivat Teppo Numminen, Janne Ojanen ja Pekka Marjamäki. Ilveksen miehistä kärkikymmenikköön nousi Helmisen lisäksi Lasse Oksanen. Paras naisjääkiekkoilija oli sijalle 18 noussut Marianne Ihalainen.

– Marianne Ihalainen on tehnyt mittavan uran naisjääkiekon parissa pelaajana ja valmentajana. Hän on liian harvoin saanut siitä kiitosta. Nyt olisi aika, perustelee Ihalaisen äänestäjä.

Parhaaksi jalkapalloilijaksi taas arvostettiin 12:nneksi päätynyt muun muassa Saksassa ammatikseen pelannut Ari Hjelm.

Top 15:ssä ainoa urheilu-uraansa jatkava on Tampereella tennisoppinsa saanut nelinpelin maailmanlistan ykkönen Henri Kontinen.

ÄÄNESTÄ KOLMEA OMAA SUOSIKKIASI TÄÄLLÄ!

Lukijaraadin kanta

Kuka on mielestäsi kaikkien aikojen tamperelaisurheilija?

1) Raimo Helminen 36 %

2) Kiira Korpi 28 %

3) Hilkka Riihivuori 19 %

4) Pertti Ukkola 18 %

5) Lydia Wideman 13 %

6) Teppo Numminen 11 %

7) Janne Ojanen 11 %

8) Tommi Evilä 9%

9) Pekka Marjamäki 9 %

10) Lasse Oksanen 8 %

11) Henri Kontinen 7 %

12) Ari Hjelm 5 %

13) Matti Järvinen 5 %

14) Jarkko Wiss 3 %

15) Verner Järvinen 3 %

Lähde: Tamperelaisen Lukijaraati/Tietoykkönen, äänestäjiä 758, äänestysaika 22.–27.2.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat