Paikalliset

"On Särkänniemestä puuttunut" – Huvipuiston ensi kesän suurin uudistus ei ole laite

MATKAILU Puretun Ilmaveivin lisäksi Särkänniemessä on odotettavissa myös muita laiteuudistuksia.

Särkänniemessä valmistaudutaan jo kovaa vauhtia kesäkauteen.

Petteri Mäkinen

Särkänniemen huvipuistoon toteutetaan ensi kesäksi merkittävä alueuudistus.

Nykyinen esiintymislava ja sen ympäristö ollaan laittamassa kokonaan uusiksi ensi kesään mennessä.

– Kyseessä on uudentyyppinen alue, joka on Särkänniemestä puuttunut. Alueessa yhdistyy visuaalinen elämyksellisyys ja viihtyisyys. Uudistus vie puiston teemoittelua pitemmälle, kertoo toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Esiintymislavan takana olleista laitteista Viikinkilaiva ja Hurricane on jo siirretty MotoGeen edustalla olevalle aukiolle. Lavan taakse lähelle Näsijärven rantaa on ilmestynyt uusi pyöreä rakennelma.

– Jos se näyttää laitteelta, se on varmaan laite. Kevät näyttää sitten enemmän, kiemurtelee Seppälä.

Tarkempia tietoja kokonaisuudesta luvataan huhtikuussa. Loppuviikolla Särkänniemi kertoi, että aiemmin tällä viikolla puretun ketjukaruselli Ilmaveivin paikalle tulee modernimpi Keinukaruselli.

Ennen tätä kesää Särkänniemi on investoinut perättäisinä vuosina X:ään ja Hypeen, joka oli Särkänniemen kaikkien aikojen suurin laiteinvestointi. Tälle kesälle saman hintaluokan laiteuutuuksia ei ole tulossa.

– Hype valmistui vasta kesken viime kesää, joten sekin on vielä isolle porukalle uutuus.

Särkänniemen viime vuoden tilinpäätös on vahvistumassa noin miljoonan euron voittoon. Seppälän mukaan liikevoitto antaa hyvän pohjan investointien tekoon. Särkänniemi maksaa 50 prosenttia yhtiön nettotuloksesta osinkona Tampereen kaupungille.

Kesäkaudella Särkänniemi tavoittelee pientä kasvua viime kesän noin 600 000 kävijään. Syksyn Karmivassa karnevaalissa kävi 18 000 kävijää.

– Viime kesänä kävijämäärä kasvoi lähes kymmenellä prosentilla, joten tänä kesänä odotus on maltillisempi. Tavoitteena on ympärivuotisuuden kehittäminen eli Karmivan karnevaalin ja Koiramäen joulun vetovoiman kasvuun uskomme.

Lippujen dynaaminen hinnoittelu jatkuu eli mitä aiemmin lipputuotteen ostaa, sen halvemmalla sen saa.

– Kun ensi kesän liput tulivat myyntiin, myytiin ensimmäiset tuhat alle tunnissa. Myös kausikorttien kauppa on alkanut vilkkaammin kuin viime vuonna.

Aukioloaikoja ollaan pidentämässä keskikesän sesonkiviikkojen arki- ja sunnuntai-iltoina iltakahdeksaan saakka. Lauantaisin huvipuisto on auki kello 21:een.

Ensimmäistä kertaa huvipuisto on auki tiistaille sattuvana vappupäivänä kello 11–19. Jo helatorstaista 10. toukokuuta lähtien puisto on päivittäin auki.

Kesäkauden päättäjäisiä pidetään lauantaina 8. syyskuuta.

Särkänniemen kesäkävijät

2013 – 459 000

2014 – 495 000

2015 – 554 000

2016 – 553 000

2017 – 598 000

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat