Puheenaihe

Loimaan 90 miljoonan Eurojackpot-voittajista yksi tieto lähes varma – spekulaatiot vellovat valtoimenaan

Lottopallotuoli odottaa Loimaan Eurojackpot-voittajia tyhjänä Veikkauksen pääkonttorissa. Kaikkien aikojen suurin Suomeen tullut päävoitto oli 90 miljoonaa euroa, mutta summa on ollut jo lähes kuukauden lunastamatta.

Jukka Hämäläinen

Loimaan Eurojackpot-voittajista ei ole edelleenkään kuulunut mitään. Veikkauksessa asiasta ollaan yhtä ymmällään kuin lottokansan toriparlamenteissa.

– Täällä veikkauslaisetkin kyselevät toisiltaan, joko on tullut tietoa, Veikkauksen tiedottaja Pipsa Öhman nauraa.

Suomen kaikkien aikojen suurimman arpajaisvoiton eli 90 miljoonan euron kohtalo on inhimillisen kiinnostuksen kohteena pääkallonpaikallakin.

Silti voittajan tai voittajien löytämiseksi ei ole mitään tehtävissä.

– Kun peli on pelattu kaupassa ilman tunnistautumista Veikkaus-kortilla, ei voittajia voida löytää elleivät he itse ilmoittaudu.

Jotain voittajista on kuitenkin pääteltävissä. Perjantaina 9. helmikuuta arvottu Eurojackpotin päävoitto oli pelattu viiden osuuden porukalla. Jokaisella osuudella voittaa tasan 18 miljoonaa euroa.

Jos peli olisi pelattu niin, että toisilleen tuntemattomat ihmiset olisivat ostaneet yksittäiset osuudet, todennäköisesti edes osa voittajista olisi jo ilmaantunut tositteen kanssa Veikkaukseen.

Mahdollisiksi vaihtoehdoiksi jää, että viisi osuutta on jaettu jonkin porukan kesken tai että yksi ostaja on pitänyt kaikki viisi osuutta.

Viivytyksen syitä voi olla monia. Esimerkiksi voitto-osuuksien jakautumisesta voi olla riitaa. Asioiden selvittämisaikaa on kuitenkin ollut jo lähes kuukausi. Verotuksellisista syistä tehtävää porukkasopimusta ei tässä tapauksessa tarvita, koska peli on jaettu osuuksiin jo myyntipaikassa.

Voittaja voi olla ulkomaalainen, joka ei ole vaivautunut tarkistamaan tositetta eikä ole edes kuullut voittohässäkästä. Eri tavoin traagisiakin vaihtoehtoja on: voittaja on muistisairas eikä muista pelanneensa tai pelaaja on sairastunut vakavasti tai peräti kuollut. Tai sitten voittotositteet ovat kadonneet.

Voittoisa peli pelattiin Loimaan Prismassa. Sielläkään ei ole käsitystä, miten peli on pelattu.

– Meillä on sekä valmiiksi tehtyjä porukkaosuuksia että asiakkaat tekevät itse rivejään. Me emme tiedä, mistä lapusta on kyse, myymälän palvelupäällikkö Arttu Parkkinen kertoo.

Entä voisiko voittajia yrittää selvittää valvontavideoiden perusteella?

– Meillä ei missään tapauksessa kuvata sellaisia videoita, joista pelaamista voitaisiin selvittää, Parkkinen tähdentää.

Ajan kuluminen on Parkkisen mukaan jo rauhoittanut paikkakunnalla voitosta syntynyttä kohua.

– Mutta kyllä täällä vielä positiivista pöhinää asian ympärillä on.

Kuhinaa varmaan taas lisää se, että Veikkaus tarjoaa suuren voiton kunniaksi kaikelle kansalle täytekakkukahvit torstaina 8. maaliskuuta.

Saa nähdä, houkutteleeko kahvitus voittajat koloistaan.

– Sen perusteella mitä olemme aiempia voittajia jututtaneet, he sanovat aika usein menevänsä muina miehinä kakkukahveille, Öhman paljastaa.

Lue täältä juttu siitä, kenelle suurvoittajat kertovat onnenpotkustaan ja mitä he voittorahoillaan hankkivat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Missä luuraavat Loimaan onnekkaat? Näin suurvoittaja yleensä paljastuu – kaikki eivät kerro edes puolisolleen7.3.2018 06.00
"Ai ettien että! Eurojackpot-voitto nasahti" – näin lottovoittajat tuulettavat Veikkauksen vieraskirjassa16.8.2017 07.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat