Paikalliset

Muistatko tämän jutun? – Nyt on tuloksia, HU: Motonetin raju linja on purrut

Tamperelainen uutisoi Motonetin käytännöstä toukokuussa 2016.

Motonet-tavarataloissa käytössä ollut raju linja näpistelijöitä vastaan on tepsinyt.

– Kyllä ne näpistykset ovat vähentyneet. Menettely on purrut selvästi, sillä yrittäjien määrä on melkein puolittunut parin vuoden aikana, Motonetin turvallisuuspäällikkö Jani Brusila kertoo Helsingin Uutisten haastattelussa.

Kaupunkilehti Tamperelainen uutisoi toukokuussa 2016, että Pirkkalan Motonetissä on lähdetty pioneereiksi taisteluun jatkuvaa näpistelyä vastaan.

Liikkeessä ilmoitetaan, että näpistelytapauksissa ei suostuta poliisin paikalla kirjoittamaan sakkoon. Lisäki vaaditaan näpistelijälle rangaistusta. Kirjallinen menettely käy. Lisäksi vaaditaan korvausta asianselvittelykuluista.

– Näin asia menee poliisille tutkittavaksi ja sitä kautta syyttäjälle. Käräjäoikeudelle pitää vielä myöhemmin toimittaa kirjallinen vaatimus, joissa käytännössä toistetaan nuo asiat, totesi Pirkkalan Motonetin tavaratalopäällikkö Jari Kaarniaho Tamperelaiselle.

Oleellista on Kaarniahon mukaan se, että käräjäoikeuden antama sakkotuomio on ulosottokelpoinen.

– Ja jos sakkoa ei maksa, niin näpistyksestäkin voi joutua istumaan.

Hitaan ja byrokratiaa lisäävän käytännön tausta-ajatuksena on se, että jos muutkin ottavan tavan käyttöön, huomataan käräjille päätyvien näpistysjuttujen määrä lopulta myös päättäjien keskuudessa.

HU:n haastatteleman Brusilan mulkaan näpistelijän jäädessä kiinni, joudutaan usein odottamaan tovi poliisin saapumista. Brusilan mukaan odottaminen ei kuitenkaan syö liikaa myymälän tehoja.

– Joka vuorossa on vähintään yksi myyjä, joka toimii myös turvallisuushenkilönä. Hän odottaa näpistelijän kanssa poliisien saapumista ja muut hoitavat myyntiä sillä aikaa. Asiakkaita palvellaan siis samalla tavalla, vaikka yksi myyjä joutuukin sivuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat