Paikalliset

Elokuvateatteri Plevnan ykkössali menee remonttiin – Tilalle luksuspenkit ja uusinta tekniikkaa

ELOKUVAT Saliin tulee uusi äänentoistotekniikka, laserprojektorit ja pehmeät penkit.

Finnkino Plevnan sali 1:een tuodaan uusi äänentoistotekniikka, uudet projektorit ja luksuspenkit.

Finnkino

Finnkino rakentaa Tampereen Plevna -elokuvateatteriin premiumsalin. Sali kulkee nimellä Finnkino Scape, ja se rakennetaan elokuvateatterin sali 1:n paikalle. Sali menee remonttiin pääsiäisen jälkeen, ja sali avataan toukokuussa. Avajaisaikataulu täsmentyy remonttiprojektin edetessä.

Finnkino Scape -saliin tuodaan Dolby Atmos -äänentoistotekniikka ja Barco P6-RGB -laserprojektorit, joissa on entistä kirkkaampi ja värikylläisempi kuva.

Sali varustetaan myös tilavilla ja pehmeillä italialaisilla luksuspenkeillä, joissa riittävä jalkatila on huomioitu.

Scape-saleja on jo Helsingin Tennispalatsissa ja Espoon Omenassa. Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm kertoo, että luksussalit ovat olleet erittäin suosittuja asiakkaiden keskuudessa.

– Premiumsalimme on otettu hyvin vastaan ja näytökset ovat olleet suosittuja. Olemme erittäin iloisia, että voimme nyt tuoda suositut Scape-salit myös Tampereelle. Tavoitteenamme on olla Suomen kulttuuriviihteen monipuolisin elämysten tarjoaja ja edelläkävijä. Se tarkoittaa paitsi vaikuttavaa ja laajaa ohjelmatarjontaa, myös ensiluokkaisia puitteita ja huippulaadukasta esitystekniikkaa, hän kertoo.

Saliuudistuksen on suunnitellut Finnkinon tekninen päällikkö Ari Saarinen tiimeineen.

– Dolby Atmos edustaa elokuvateatterin äänentoistosuunnittelun aatelia ja ehdotonta edelläkävijyyttä. 62.2-kanavaisen Dolby Atmos -järjestelmän kaiuttimia on asennettu joka puolelle salia, myös katsomon kattoon, jolloin ääni täyttää kirjaimellisesti koko salin ja ympäröi katsojan joka puolelta. Äänen saumaton kulku kaiuttimesta kaiuttimeen jaetun äänentoiston sijaan tekee äänentoistosta sekä realistisemman ja moniulotteisemman että herkemmän ja yksityiskohtaisemman, Saarinen kertoo.

Kirkas kuva luo myös paremman 3D-elämyksen.

–Elokuvat nähdään tismalleen sellaisena kuin visionääriset elokuvan tekijät ovat ne alun perin kuvitelleet, Saarinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat