Rock City

Hämeenpuiston kuuma voimasoittolauantai!

ROCKIA Kolme bändiä tositoimissa stagella.

Varvaran uuden levyn julkaisukiertue kaartaa lauantaina Manseen.

Petri Paronen

Varvara julkaisi juuri neljännen pitkäsoittonsa. Vanhaan kunnon voimapoppiin nojaava Go vertautuu niin Foo Fightersiin ja Weezeriin kuin Lemonatoriin ja Egotrippiinkin, mutta julkaisun suurin päämäärä on terävöittää bändin omaa soundia.

– Me tehdään tätä entistä määrätietoisemmin ja aina tietyllä tähtäimellä. Mielestäni bändin täytyy kehittyä ja eheytyä, mitä pidemmälle mennään, laulaja-kitaristi Mikko Kiri kertoo.

– Meillä se toteutuu monen ylimääräisen asian karsiutumisena. Pohdimme, mitä biisi tarvitsee ja mitä ylimääräistä otetaan pois. Se on todella tarpeen esimerkiksi silloin, kun tehdään sovituksia kolmelle kitaralle.

Varvara on kymmenen toimintavuotensa aikana käynyt testaamassa useasti tamperelaisen keikkayleisön. Kirin mukaan Mansen henki poikkeaa haminalaisesta näkemyksestä.

– Mä luulen, että Tampereelta löytyy enemmän rockmusiikin ystäviä kuin kaakonkulmalta. Täällä Kymissä ihmiset liikkuvat heavyn perässä, laulaja summaa.

Lauantaina Hämeenpuiston Maanalaisessa viihdyttää Varvaran lisäksi kaksi muutakin yhtyettä.

– Kvarter on mieletön bändi, jos diggaa Peter Gabrielin aikaisesta Genesiksestä. Hangover Heart on upea tamperelaisyhtye, josta allekirjoittaneelle tulee mieleen Pavement. Me soitettiin kimpassa viime kesänä useampi keikka. Leppoisaa, hyvinsoitettua, komeiden miesten tuottamaa musaa, josta tytötkin tykkää varmasti, Kiri vinkkaa.

Varvara itse aikoo toimia vahvasti ja tuoreesti.

– Iskemme kolmen sähkökitaran voimin kovaa ja lujaa. Setti painottuu varmasti aika pitkälti uuden levyn materiaaliin. Toki muutama vanhempikin kappale kuullaan. Bändi on kovassa iskussa; on aina freesiä soittaa uusia biisejä keikalla.

Varvara Maanalaisessa la 10.3.

facebook.com/varvaraband

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Rock City

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat