Paikalliset

Kesko tuo uudenlaiset pakettiautomaatit Tampereelle – Mukana isoja toimijoita kuten Konecranes ja DHL

Tältä näyttää Keskon pakettiautomaatti Linnainmaalla.

Nora Hurd/Smartmile

K-ryhmä ja Smartmile pilotoivat uudenlaista kaikille avointa pakettipalvelua Tampereella.

Uusi palvelu mahdollistaa verkko-ostajille pakettien ohjauksen kaikista maailman verkkokaupoista yhteen valitsemaansa pakettiautomaattiin K-ryhmän kaupoissa. Ensimmäiset pakettiautomaatit otetaan käyttöön K-Citymarket Linnainmaassa ja K-Supermarket Kaukajärvessä Tampereella tänään torstaina.

Suuren kapasiteetin pakettiautomaatit ovat avoimessa yhteiskäytössä kaikille pakettipalvelujen tarjoajille. Kansainvälinen pikakuljettaja DHL Express on yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka toimittaa paketteja suoraan uusiin automaatteihin.

– K-ryhmä kehittää aktiivisesti asiakkaidensa arkea helpottavia palveluita. K-ruokakaupat tarjoavat jo Suomen päivittäistavarakaupan laajimmat paketti- ja postipalvelut, noin 850 K-ruokakaupasta eri puolilla Suomea. Lähdemme nyt yhdessä merkittävien suomalaisten yrityskumppanien ja Smartmilen kanssa pilotoimaan uutta palvelua ensimmäisenä Suomessa. Tavoitteena on tarjota asiakkaille helppo ja vastuullisia arvoja edistävä tapa noutaa eri verkkokauppatilaukset yhdestä pisteestä, sanoo K-ryhmän palvelujohtaja Petri Toivonen.

– Mikäli pilotti on onnistunut, palvelua laajennetaan myös muihin K-ryhmän kauppoihin, Toivonen ja Smartmilen toimitusjohtaja Aku Happo kertovat.

Tampereen kaupungin Smart Tampere -ohjelma toimi yhtenä yhteistyön alullepanijoista. Kaikkien pakettitoimittajien hyödynnettävissä oleva jakelumalli vähentää jakeluliikennettä, ruuhkia ja päästöjä ja sopii siten kaupungin kestävän kehityksen periaatteisiin.

– Tampereen tavoitteena on olla teknologisen kehityksen mallikaupunki ja alusta yritysten liiketoiminnan kehittämiselle. Haluamme tarjota ratkaisuja, kuten nyt kokeiltava palvelu, jotka parantavat kaupunkilaisten elämänlaatua ja alueemme kilpailukykyä. Digitalisaation avulla voidaan helpottaa arkea, lisätä hyvinvointia ja turvallisuutta sekä synnyttää uutta liiketoimintaa, Tampereen pormestari Lauri Lyly kertoo.

Automaatit rakentaa suomalainen Konecranes. Niissä on hyödynnetty uudenlaista robotiikkaa, joka tuo paketit noutopisteelle. Laite mittaa leveyden ja syvyyden lisäksi myös pakkauksen korkeutta, jolloin sinne mahtuu samanaikaisesti jopa 300 lähetystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat