Paikalliset

Uusi Tampere -festivaali kasvaa ja komistuu – Esiintyjäkaartiin kolme uutta nimeä

Kuva viime vuoden tapahtumasta.

Kyösti Karila

Tampereen Hiedanrannan Kuivaamossa järjestettävä Uusi Tampere kasvattaa esiintyjäkaartiaan. Viime viikonloppuna Helsingissä järjestetyssä gaalassa Live-femman pokannut festivaali tarjoaa kolme uutta nimeä.

Perjantain uusi kiinnitys on tanskalais-suomalainen monisyinen indieyhtye Liima, jonka viimevuotinen albumi 1982 tarjoaa samanaikaisesti matkan menneisyyteen ja viimeisimpiä elektronismaalailevan popin vivahteita. Suomea Liiman miehistössä edustaa rumpali Tatu Rönkkö, jonka juuret ovat jazzissa ja kokeellisessa improvisaatiossa, elementeissä, jotka ovat läsnä myös Liiman musiikissa.

Lauantain uutuusbändit ovat Lasten Hautausmaa ja Sydän, Sydän.

Lasten Hautausmaan uusi pitkäsoitto III vie kouvolalaisyhtyeen entistä lähemmäs suomalaisen popin melankolian ydintä, jossa tunteet ovat syviä ja visiot koskettavan harmaita. Myös yleisö ihastuu bändiin levy levyltä enemmän: kuluvan talven keikat ovat olleet menestyksiä ja III debytoi Suomen virallisen listan fyysisten äänitteiden listan ykköspallilla.

Helsingin villein yhtye Sydän, Sydän valmistautuu tällä hetkellä kuudennen albuminsa julkaisuun. Keskiyöllä-levy ilmestyy maaliskuussa ja orkesteri aikoo yllättää ihmiset muun muassa kertosäkeillä ja välähdyksillä Dire Straitsin ja Toton suuntaan. Luvassa on jälleen Sydän, Sydän -tyyppisiä jymypaukkuja niin levyltä kuin lavalta.

Lisää artistijulkistuksia on luvassa huhtikuussa 2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat