Paikalliset

Blockfestin siivouksesta pronssiottelun ratkaisijaksi – Ilveksen Linda Välimäki ratkaisi Suomelle neljännen olympiamitalin! YLE: "Äiti rakastaa sua"

Linda Välimäki on tottunut iskemään maaleja. Tänään Ilveksen tähtihyökkääjä ratkaisi maalillaan pronssimitalin Suomen jääkiekkomaajoukkueelle.

Ilves Jääkiekko

Moni ei varmasti viime elokuussa uskaltanut arvatakaan, että paikan päällä Blockfestissä festivaalikävijöiden jälkiä siivoili Linda Välimäki, Ilveksen naisten jääkiekkojoukkueen hyökkääjä ja tällä kaudella Liigan paras pelaaja.

Nyt samainen Välimäki ratkaisi talviolympialaisten neljännen mitalin Suomelle, kun Suomi voitti Venäjän naisten jääkiekon pronssiottelussa maalein 3–2. Nainen täräytti toisessa erässä hienon yksilösuorituksen jälkeen Suomelle kolmannen ja lopulta ratkaisevan maaliin.

Kausi on ollut hyvistä otteista huolimatta haastava, sillä perheellinen Välimäki on elänyt käytännössä täysin Opetusministeriön myöntämällä 5 000 euron apurahalla.

Kauteen valmistauduttiin myös muun muassa siivoamalla. Tuleva olympiamitalisti oli muiden Ilveksen naisten mukana siivoamassa elokuun Blockfestiä.

– Kun Blockfest oli saatu siivottua, oli muutaman tunnin päästä vuorossa harjoitusmatsi Nizhni Novgorodia vastaan. Se hävittiin, mutta pelaajatkin saattoivat olla hieman väsyneitä, kommentoi joukkueen manageri Lasse TuorilaTamperelaisen haastattelussa syyskuussa 2017.

Nyt onnellinen Välimäki kommentoi pronssimitalihaastattelussaan tunnelmia YLE:lle näin.

– En oikein edes muista, että mitä siinä tapahtui. Vähän pelasimme huonommin ja meni vaikeaksi. Onneksi lopulta hoidettiin, Välimäki sanoi.

Terveiset lähtivät myös otteluita tiiviisti seuranneelle 5-vuotiaalle tyttärelle.

– Terkkuja kotiin Aadalle, äiti rakastaa sua, Välimäki vilkutti Ylen kameralle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat