Paikalliset

Tampere alkaa maksaa tukea kaupungissa tehtäville sarjoille ja elokuville

Kannustimen käyttöä hallinnoi Film Tampere, joka on osa Business Tampereen toimintaa. Päätökset myönnettävistä tuista tekee Tampereen kaupunki.

Tampereen kaupunki ottaa käyttöön audiovisuaalisen alan tuotantokannustimen.

Kannustimella houkutellaan lisää paikallisia, kansallisia ja kansainvälisiä tuotantoja Tampereen seudulle elokuva-, sarja- ja muita av-tuotantoja.

Tavoitteena on edistää alan kehittymistä ja työpaikkojen määrän sekä Tampereella tehtävien kaupallisten tuotantojen liikevaihdon kasvua.

Kannustimen kautta audiovisuaalinen tuotanto voi saada takaisin osan kuluista, jotka se on käyttänyt palkkoihin ja palveluostoihin Tampereen seudulla.

Kriteerit täyttävälle tuotannolle voidaan palauttaa 10-15 prosenttia seudulla syntyneistä, hyväksytyistä kustannuksista. Kannustinta voi hakea ammattimaisiin tuotantoihin, jotka hyödyntävät Tampereen seutua lokaationa tai käyttävät seudulta hankittua alan erityisosaamista.

Lisääntyvien tuotantojen ansiosta Tampere näkyy nykyistä enemmän elokuvissa ja tv-sarjoissa, mikä lisää myös alueen tunnettuutta ja houkuttelevuutta.

– Tampereella on vahva TV-tuotannon historia ja osaamispohja. Tähän on merkittävästi vaikuttanut Yle TV2:n toiminnan sijainti Tampereella. Alan kehittyessä Tampereella on jatkossakin kaikki edellytykset olla alan edelläkävijä ja kasvaa kaupallisen mediatuotannon keskittymänä, toteaa apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki (vihr).

Alueet, joilla on käytössään omia tuotantokannustimia, ovat menestyneet tuotantojen ja osaajien houkuttelussa.

– Tampereen av-alan infrastruktuuri on erittäin hyvä kansainvälisestikin mitattuna. Alueen modernit studiot sekä uusin teknologia mahdollistavat yhdessä kannustimen kanssa uutta liiketoimintaa ja kansainvälisen tason tuotantoja, toteaa Anna-Krista Sorvoja, Business Tampereen elämystaloudesta vastaava johtaja.

Kannustimen käyttöä hallinnoi Film Tampere, joka on osa Business Tampereen toimintaa. Päätökset myönnettävistä tuista tekee Tampereen kaupunki.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat