Paikalliset

Tampereen teatteri julkisti syksyn ensi-illat: ”Kaikkia esityksiä yhdistää syvä inhimillisyys" – Katso video

TEATTERI Syksyllä ensi-iltansa saavat muun muassa Anna Karenina sekä Pohjoismaiden ensiesityksenä nähtävä Rainman.

Anna Karenina on Tampereen teatterin syksyn yksi kohokohta. Ohjaajana on Marika Vapaavuori, pääosissa Lari Halme ja Pia Piltz.

Pekka Ruissalo

– Olen niin valtavan ylpeä alkavasta syksystä. Kaikki nämä esitykset ja valitut näytelmät ovat syvästi inhimillisiä, ja helposti samaistuttavia sekä yhteiskunnallisesti koskettavia teoksia.

Sanat ovat Tampereen teatterin pääohjaaja Anna-Elina Lyytikäisen suusta. Vieressä teatterinjohtaja Reino Bragge taas iloitsee siksi, että teatteri on onnistunut vihdoin ja viimein saamaan oikeudet legendaariseen Rainmaniin. Vuonna 1988 nähdyssä elokuvassa Tom Cruise ja Dustin Hoffmann tekivät klassiset, moneen kertaan kiitellyt ja palkitut roolit.

Suomalais- ja tamperelaisversion päärooleissa nähdään puolestaan Lari Halme sekä Risto Korhonen. Miehet pistivät lehdistötilaisuuden osaltaan vahvasti hassuttelun puolelle.

– Kyllähän minä menen paperin ja kynän kanssa harjoituksista toisiin ja omaksun uusia asioita tuolta kaverilta, nauratti Korhonen viitaten kollega Halmeeseen.

Eikä toinenkaan klassikko kalpene. Leo Tolstoin klassikko Anna Karenina tulee näytöksiin ohjaaja Marika Vapaavuoren toteuttamana.

– Monet ovat teoksen lukeneet ja varmasti montakin kertaa. Onkin oma haasteensa, miten saada tuhat sivua draamaksi. Silloin siitä pitää ottaa olennainen esille ja se on kokonaisuuden vimmainen rakkaustarina. Anna Karenina ei välttämättä osaa toteuttaa rakkauttaan kuitenkaan sopivimmalla mahdollisella tavalla, eikä hänelle lopulta käykään kovin hyvin. Olennaisinta on kuitenkin rakkaus, Vapaavuori kommentoi.

Yksi loppuvuoden mielenkiintoisista tamperelaisista esityksistä liittyy pian neljäkymmentä vuotta paikallisilla näyttämöillä nähty Jukka Leisti. Leistin ympärille on viritelty ohjelmakokonaisuus, jota on paiskattu tietenkin myös juhlallisella nimellä – Jukka Leisti lähes 100 vuotta.

– Siinä on kaikenlaista, katsotaan vähän ylimääräistä materiaalia erilaisista näytelmistä ja sitten lauletaankin, kertoo Leisti.

Lavalla piipahtavat ainakin tutut nimet Heikki Hela, Sami Hintsanen, Mikko Alatalo, Pate Mustajärvi sekä Päivi Lepistö.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat