Ilmiö

Poika tuli kotiin ja saunoi

A-maajoukkueen mediamanageri, tamperelainen Janne Lahti sanoi halunneensa tarjota ystävilleen ja sukulaisilleen ikimuistoisen illan Pojan kanssa juuri Rajaportin saunalla.

Siitä riittää vielä ammentamista. Nimittäin jääkiekon maailmanmestaruudesta. Voitokkaan joukkueen jokaisella jäsenellä – oli sitten pelimies tai toimitsija – on oikeus pitää MM-pokaalia eli Poikaa yhden vuorokauden hallussaan.

Mikä tietää lukuisia juhlia, valokuvien räpsimistä ja Pojan saunottamista. Anssi Salmela ja Pasi Puistola juhlivat pokaalin kanssa keskiviikkona Nokialla, ja torstaina oli A-maajoukkueen mediamanageri Janne Lahden vuoro.

– Äiti on Pispalasta kotoisin ja suku on kova saunomaan, on käyty täällä lapsesta asti. Siksi halusin palata juurille ja tuoda Pojan Suomen parhaaseen saunaan, Rajaportin saunaan, sanaili hyväntuulinen Lahti löylyissä.

– Itse olen tosin käynyt täällä vain noin kymmenkunta kertaa. Ainakin kerran vuodessa tulee käytyä.

Mitäpä MM merkitsee? Janne Lahti on intohimoinen kiekkomies, pelannut eri sarjatasoilla vaihtelevalla menestyksellä – kuten hän itse sanoo – 25 vuotta.

A-maajoukkueen ytimessä hän on työskennellyt kolme vuotta.

– Mestaruuden kokee eri lailla kun on hommissa jääkiekkoliitossa. Ei ehkä ole niin riehaantunut olo kuin kansalla, mutta hyvä olo kuitenkin. Jokainen osa-alue teki hyvää työtä joukkueessa.

Lahti sanoo olevan hienoa, kun suomalaiset saivat – ja saavat edelleenkin – ilon irti kannusta.

– Kävin päivällä Kaupin sairaalassa, jossa toinen mummoni on. Yksi äijä odotteli parkkipaikalla, ja kun tultiin takaisin, niin hän kysyi että voiko tuota koskea vähäsen? Että tällainen ilmiö... Se on jotenkin kaikista hienointa, kuinka pelaajien suoritukset ovat niin koskettaneet suomalaisia.

Janne sanoo, ettei MM-joukkue osannut aavistaa, millaisen riehan kultamitali sai aikaan. Siihen havahduttiin vasta kun tultiin koti-Suomeen.

– Kyllä me ymmärsimme, että voitimme jotakin isoa, mutta ei me tajuttu mitä täällä tapahtui, kansa oli ihan sekaisin. On hienoa, että Poika on tuonut iloa ihmisille.

Miten hype jatkuu? Janne uskoo, että MM-kullan kiilto ei himmene vuoden mittaan. Päin vastoin, ensi keväänä ovat vuorossa kotikisat, joten hypetys nousee varmasti viimeistään kisojen alla.

– Toisaalta pelaajien paineet kasvavat, kun on kotikisat. Kovat kisat tulee.

Mediamanagerin mielestä joukkuehenki on se, joka johti Leijonat voittoon.

– Mulla oli ennen kisoja vähän sellainen kutina, että tästä voi tulla jotakin suurta. Joukkue oli hyvällä hengellä mukana. Kaikki sitoutuivat rooleihinsa, eikä kukaan välittänyt vastoinkäymisistä. Ja se henki näkyi myös kaukalossa. Pojat pelasivat elämänsä parasta kiekkoa. Mikko Koivu osoittautui uuden polven vahvaksi johtajaksi, jonka puoleen pystyi koko ajan kääntymään ja saamaan häneltä jotakin.

Niin, onnea kertaalleen kultamitalistille!

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ilmiö

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat