Paikalliset

Nyt puhuu kohta tohtoriksi väittelevä Harri Gustafsberg: "Paine vaikuttaa poliisityössä siinä missä muissakin ammateissa"

Entinen Karhu-poliisi Harri Gustafsberg väittelee kohta suomalaisen poliisin paineenhallinnasta. Mies antaa täkäläiselle poliisikoulutukselle suurta arvostusta.

Harri Gustafsberg/Promo

Tämä mies on tehnyt työuraansa vaikeissakin paikoissa: ollut mukana erityiskoulutetussa Karhu-ryhmässä ja nähnyt, miten lopulta verrattain lyhyellä ajalla Suomessa sattuneet koulusurmat laittoivat poliisityötäkin tekevät miettimään.

NytHarri Gustafsberg on siviili, tutkija, kouluttaja – ja parin viikon päästä myös väitellyt tohtori. Aiheena on se josta mies tietää työhistoriansa kautta paljon – paine ja sen vaikutukset poliisityöhön.

– Paine vaikuttaa poliisityössä siinä missä muissakin ammateissa. Suomessa poliisikoulutus pystyy vastamaan tähän erinomaisesti. Pelkoa siitä, että tiukoissa paikoissa tulee paniikki ja liipaisinsormi on kohtalokkaasti herkässä, ei ole.

Toisin on rapakon takana, jossa Gustafsberg tekee paljon töitä.

– Jokainen tietää mikä tilanne on yhdysvaltalaisten poliisien osalta. Koulutus on Suomeen verrattuna sanotaanko erilaista, ja se näkyy valitettavan usein tekoina, joista seuraa turhia kuolemia. Siellä on edelleen valtavasti tarvetta löytää ratkaisuja sille, ettei vastaavaa sattuisi. Koulutusyhteistyöhön tartutaan mielellään.

Harri Gustafsbergin haastattelu on luettavissa lauantain printti-Tamperelaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat