Urheilu

BC Nokialle maistuva voitto koripallon SM-liigassa

Nokialaisilla koripallofaneilla oli keskiviikkoiltana jälleen aihetta riemuun. Arkistokuva.

Sonja Sivonen

BC Nokia sai arvokkaan päänahan keskiviikkoiltana, kun se voitti Korisliigan sarjakakkosen Helsinki Seagullsin Nokian Palloiluhallissa 85-75 (45-33). Avaintekijä voiton takana oli erinomaisesti toiminut puolustuspeli.

AapeliAlanen ja kolmosessa rikottu Leyton Hammonds vetivät eron neljään vapaaheittoviivalta, kunnes nopea Vincent Council pisti puolustajansa kompastelemaan omiin jalkoihinsa kädenvaihdollaan ja nousten kolmoseen, jolla ero venyi seitsemään pisteeseen 78-71. Seagullsin aikalisän jälkeen Daniel Dolenc ja Dragan Labovic venyttivät eroa entisestään korin läheisyydestä, kunnes Alanen ajoi laidasta kohti koria veivaten voiton lopullisesti Näädille.

– Aapelilla eivät kaukoheitot uponneet, niin hän malttoi harhauttaa ja ajaa kohti rautaa kovaan koriin. Nuori mies kehittyy koko ajan, nokialaisten päävalmentaja Ville Tuominen nosti hattua suojatilleen ottelun jälkeen.

Nokia ehti jo kerätä 16 pisteen johdon kolmannella neljänneksellä, mutta sinnikäs Seagulls kiri päätösneljänneksellä eron tasoihin. Vieraiden kirivaiheessa Näätien heitot kolisivat järjestään raudoissa.

– Saimme siinä vaiheessa ihan hyviä heittoja, mutta ne vain menivät ohitse. Jos niistä muutama olisi mennyt sisään, niin sitä kiriä ei välttämättä olisi tullut. Tällä kaudella olemme huonoina jaksoina laittaneet pään maahan ja lopettaneet puolustamisen, mutta nyt sitä ei tapahtunut, Tuominen ilahtui.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat