Paikalliset

Rohkeus kannatti ainakin kahdella – Kamarimusiikki talvella ja teatteri uittotunnelissa palkittiin

Apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd) jakoi palkinnot Raatihuoneella.

Petteri Mäkinen

Tampereen kaupunkin palkitsi uutta tamperelaista kulttuurintarjoajaa.

Tampere Chamber Music -festivaali palkittiin Tampereen kaupungin Vuoden 2017 kulttuuriteko -palkinnolla.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Tampere Chamber Music on uudenlainen kamarimusiikkifestivaali, joka yhdistää ainutlaatuisesti hyvinvointia, musiikkia, taidetta ja tiedettä.

Uudenlainen kamarimusiikkifestivaali syntyi taiteellisen johtajan Heini Kärkkäisen ideasta. Hän halusi yhdistää musiikkia ja hyvinvointia sekä taidetta ja tiedettä. Festivaalin jatkuvana teemana onkin "Musiikki ja hyvinvointi soivat yhdessä".

– Musiikin kautta voi käydä läpi omia tunteitaan sekä soittaessa että kuunnellessa. Musiikilla on käsittämätön voima. Genrestä riippumatta se voi toimia lohduttajana tai voimistajana esimerkiksi toipumisprosessissa. Viime vuosi näytti että Tampere otti ilolla vastaan uuden kamarimusiikkifestivaalin, sanoo festivaalin taiteellinen johtaja Heini Kärkkäinen.

Alkuvuonna järjestettävä festivaali tuo kaivattua kulttuurielämystä hiljaiseen vuodenaikaan. Tänä vuonna se järjestetään 15.–18.2.

Vuoden kulttuuriteko kunniamaininta myönnettiin Täsmäteatterin esitykselle Uittovoima, joka esitettiin Pispalan uittotunnelissa vuoden 2017 syksyllä.

Uittovoima vei katsojat 280 metriä pitkän tunnelin syövereihin. Pispalanharjun alla kulkeva Uittotunneli toimi esityksessä paitsi näyttämönä myös yhtenä päähenkilöistä. Esitys nivoi yhteen Tampereen paikallishistoriaa ja yhteiskunnallista todellisuutta koskettavalla tavalla. Esitys myös toi teatteria kekseliäästi uuteen erilaiseen tilaan sekä teki näkyväksi nuorten tekijöiden teatteria ja Pispalan uittotunnelia.

Esityksen ohjasi Meri-Maija Näykki ja käsikirjoitti Iira Halttunen.

Tampereen kaupunki myöntää vuosittain Vuoden kulttuuriteko -palkinnon.

Palkinto voidaan myöntää muun muassa tapahtumalle, tuotteelle, organisaatiolle tai henkilölle, joka on olemassaolollaan tai toiminnallaan kehittänyt tai rikastuttanut kaupungin kulttuurikenttää.

Palkinnon perusteena on jokin erityinen ponnistus kulttuurin alueella. Tamperelaisilla oli mahdollisuus ehdottaa palkitsemisen arvoisia kulttuurin tekijöitä. Sivistys- ja kulttuurilautakunta päätti palkinnon saajasta.

Palkittavalle luovutettiin kunniakirja ja 3000 euron palkinto Raatihuoneella tänään järjestetyssä tilaisuudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat