Paikalliset

Jay Lewis Gang on julkaisemassa esikoislevynsä – Katso video

ROCK Yhtyeen nokkamies on lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Mies sanoo, ettei Suomessa tehdä tällä hetkellä vastaavanlaista musiikkia.

Jay Lewis Gang koostuu kokeneista muusikoista: Jani Kemppinen, Daffy Terävä, Jay Lewis ja Frogley. Yhtye julkaisee uuden levyn maaliskuun alussa.

Harri Hinkka

Elettiin joulukuuta 2016, kun Jukka ”Jay” Lewis ja Asko ”Daffy” Terävä saivat yhteydenotot, joiden seurauksena miesten työelämä muuttui silmänräpäyksessä. Yhteyttä otti Olli Lindholm, joka ilmoitti miesten työpestien Yö-yhtyeessä olevan ohitse.

Noista yhteydenotoista poiki sittemmin monenlaista, myös uusi musiikillinen ura. Viime vuoden tammikuussa julkaistiin Jay Lewis Gang-yhtyeen esikoissingle Liekki, jossa esiteltiin kokonainen bändi – Lewisin ja Terävän lisäksi kosketinsoittaja Jani Kemppinen ja rumpali Jukka ”Frogley” Mänty-Sorvari. Kemppisellä ja Frogleyllä on historiassaan vastaavanlainen kokemus – Kemppisen ura Popedassa loppui yllättäen vuonna 2007, Frogley sai taas lähteä Yö-yhtyeestä vuonna 2002.

Nyt maaliskuussa viime vuoden ajan tiiviisti keikkaillut ryhmä julkaisee kokonaisen albumin, jolta on julkaistu jo biisi nimeltä Julma nainen. Kappale kuulostaa siltä miltä tekijänsä näyttävät – kyseessä on vahvasti kasarihenkinen hard rock, ja seasta pilkistää myös suomirockmeininki. Thaimaasta lomamatkalta tavoitettu Jukka Lewis on erittäin tyytyväinen siihen, mitä on satau aikaan.

– Uskallan väittää ettei kukaan tee Suomessa vastaavaa musiikkia tällä hetkellä, eikä ole aikoihin tehnytkään.

Lewis on tyytyväinen siihen, että materiaalista on tullut kaiken kaikkiaan hyvin monipuolista. Lewisin lisäksi levyllä kuullaan myös Frogleyn liidilaulamista.

– Siellä on myös melko raskasta rokkia. Syntinen lähentelee jo Black Sabbathia ja Rokkibasso on hurjaa kaahausta kieli poskessa ainakin tekstin puolesta.

– Frogley laulaa levyllä kappaleen Kylmyys. Se on Daffyn sävellys ja minun tekstini, jonka Frogley laulaa erittäin hienosti, Lewis jatkaa.

Mies on tyytyväinen myös bändin valitsemaan työtapaan.

– Rummut on äänitetty studiossa, sen jälkeen jokainen on soittanut omat osuutensa sisään omissa kotistudioissaan. Kaikilla on ollut vapaat kädet tehdä ilman ylimääräistä tuottajaa. Pääasia on että tehdään hyvällä fiiliksellä, mitään ei väännetä väkisin eikä biisejä hierota liian kauaa, Lewis korostaa.

 

Jay Lewis Gang

Tammikuussa 2017 perustettu rockyhtye.

Laulaja-basisti Jay Lewisin ja kitaristi Daffy Terävän ohella ryhmän täydentävät rumpali Frogley ja kosketinsoittaja Jani Kemppinen. Myös Frogley soitti aikoinaan Yössä, Kemppinen puolestaan Popedassa.

Julkaisee esikoisalbuminsa nimeltään Folio 9. maaliskuuta. Levyn julkaisukeikka järjestään Tampereen Bar IHKU:ssa, jossa ryhmä on pitänyt omaa klubia viime vuoden aikana.

Albumilta irroitettu Julma nainen-single julkaistiin 17. tammikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat