Paikalliset

"Hyvässä työssä työntekijä kokee tekemänsä merkitykselliseksi" – Tällainen on Vuoden työnantaja 2017

KILPAILU Pirkanmaan vuoden 2017 paras työnantaja on digitaalinen ohjelmistotalo BearIT Oy.

BearIT Oy:n toimitusjohtaja Teemu Karhu ja yrityksen markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Miina Salmenharju olivat yllättyneitä Vuoden työnantaja -palkinnosta.

Sonja Sivonen

Kulttuuriravintola Kivessä jännittää torstaiaamuna kymmenen Vuoden työantaja -kilpailun finalistia. Finaaliin on valittu parhaat 140 ehdotuksen joukosta.

Anna Länningin ja Peter Rasmussenin musiikkiesityksen jälkeen Tampereen pormestari Lauri Lyly pitää juhlapuheen.

Lyly korostaa puheessaan yritysten merkitystä työnantajina kaupungin työttömyysongelman kitkemisessä. Hankkeen suojelija, Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi, nostaa esille hyvän työnantajuuden merkit.

– Tutkimustiedon mukaan hyvässä työssä työntekijä kokee tekemänsä merkitykselliseksi ja omien arvojensa mukaiseksi. Erityisesti nuorten joukossa kestävän kehityksen ja hyvinvoinnin eteenpäin vieminen on tärkeää, Kauppi kertoo.

Hän nostaa työn mielekkyyden ja työyhteisön avoimen ilmapiirin lisäksi hyvän työpaikan piirteiksi työn sopivan haastavuuden ja työnantajan valmentavan otteen.

– Työntekijällä tulee olla mahdollisuus vaikuttaa tekemiseensä. Työnantajan on järkevää antaa neuvoja ja ohjeita – ei välttämättä suoraa mallia työntekoon, Kauppi uskoo.

Raati valitsi ohjelmistotalo BearIT Oy:n Pirkanmaan vuoden 2017 parhaaksi työnantajaksi. Henkilökunnan jäsen kuvailee työpaikkaansa erilaiseksi.

– Koen, että minua arvostetaan tässä työyhteisössä omana itsenäni, saan vapauksia oman työni toteuttamiseen ja minua kannustetaan jatkuvaan osaamisen päivittämiseen. Meillä on mielestäni rento, avoin ja reilu meininki työporukassa. Itselleni tärkeä arvo yrityksessämme on myös työntekijöistä välittäminen ja aito halu työllistää ihmisiä.

Kilpailun kriteeristössä painotettiin taloudellisten lukujen lisäksi erityisesti työntekijöistä huolehtimista, työntekijöiden motivoimista ja kehittämistä.

– Henkilöstön tyytyväisyyttä on mitattu Feelback Oy:n tarjoamalla henkilöstökyselyllä ja Happy-Or-Not:n palvelun avulla. Kaikkien finalistien luona on vierailtu myös haastattelemassa johtoa, taustoittaa kilpailun projektipäällikkö Hanna Kurikko.

BearIT parantaa ohjelmistoalan työllisyystilannetta ja vastaa alan työvoimapulaan. BearIT:n toimitusjohtaja Teemu Karhu pitää tärkeänä tavoitteena luoda uusia työpaikkoja ja kasvaa, samalla kuitenkin joustavuutta vaalien. Yrityksessä luotetaan jokaisen työntekijän omaan osaamiseen ja asiantuntijuuteen.

– Teemme työtä työntekijät edellä. Viime vuonna kaksinkertaistimme henkilöstömäärän, joten meillä on tällä hetkellä 21 työntekijää kolmessa kaupungissa, kertoo yrityksen markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Miina Salmenharju.

Vuoden työnantaja -kilpailu

Kilpailussa pirkanmaalaiselle yritykselle jaetaan vuosittainen palkinto. Tänä vuonna palkinto jaettiin BearIT Oy:lle torstaina 25. tammikuuta 35. kerran.

Vuodesta 1983 saakka järjestetyn kilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä työllistämään ihmisiä ja kehittämään yrityksen toimintaa myös työntekijöiden näkökulmasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat