Paikalliset

Tredu siirtää kinteistönhoidon koulutusta Hiedanrantaan

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu siirtää osan kiinteistönhoidon koulutuksestaan Hiedanrantaan yhteistyössä Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden kanssa.

Tavoitteena on, että Hiedanrannasta muodostuu lähivuosina Tredun opiskelijoille monialainen työelämän oppimisympäristö.

Kiinteistönhuoltoalalle suuntautuvat opiskelijat ja työnhakijat saavat tulevaisuudessa oppia aidossa työelämän oppimisympäristössä, sillä Tredu siirtää alan koulutusta Hiedanrantaan, jossa opiskelijat ottavat alueen kiinteistönhuollon haltuunsa. Kyseessä on uudenlainen oppimisympäristö, jossa teoria yhdistyy luontevasti käytännön työhön.

– Tavoitteena on, että lähivuosien aikana Hiedanrannasta muodostuu Tredun opiskelijoille – ilman seinien rakentamista – monialainen oppimisympäristö, jossa toteutetaan eri tutkintoalojen koulutusta. Uuden kaupunginosan rakentamisessa voidaan kokeilla uutta tekniikkaa ja toimintatapoja sekä ekosysteemin mahdollisuuksia. Hiedanrannan rakentaminen tarjoaa Tredulle mahdollisuuden pitkäjänteiseen yhteistyöhön ja toiminnan kehittämiseen, kertoo Tredun toimialajohtaja Jari Rauhala.

Koulutus on tarkoitus aloittaa Hiedanrannassa ripeästi.

– Hyvässä yhteistyössä kaupungin kiinteistötoimen kanssa meille on järjestynyt työtilaa, opettajien huone sekä sosiaalitiloja. Myös kiinteistönhuollossa tarvittaville isoille koneille on löydetty hallitilaa. Toiveena on, että ensimmäiset opiskelijat aloittaisivat jo maalis-huhtikuussa, sanoo toimipistevastaava Jarmo Karttunen Tredusta.

Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut on hankkeessa innostuneesti mukana. Yhteistyön ansiosta työttömät työnhakijat voivat siirtyä nopeasti koulutukseen ja sen myötä työelämään.

Tredun ja työllisyyspalveluiden yhteistyö on osa Tampereen kaupunkiseudun työllisyyskokeilua, jossa kehitetään uusia asiakaslähtöisiä ja vaikuttavia keinoja työllisyyden hoitoon. Kokeilu on ollut käynnissä viime vuoden elokuusta lähtien. Mukana on 10 Pirkanmaan kuntaa.

– Tällaiset työelämälähtöiset hankkeet ovat juuri sellaisia innovaatioita, joita työllisyyskokeilussa haetaan, summaa työllisyyspalveluiden kehitysjohtaja Mika Itänen.

Kun oppiminen tapahtuu aidossa ympäristössä, siitä hyötyvät niin opiskelijat ja työttömät kuin itse Hiedanrannan aluekin.

– Tämä on upea juttu. Hiedanranta pääsee yhdistämään hienolla tavalla eri toimijoita. Haluamme Hiedanrannassa mahdollistaa uusia toimintatapoja. Tässäkin hankkeessa on paljon uudenlaista, eri toimijoiden välistä yhteistyötä, joka näyttäisi avaavan aina vaan uusia mahdollisuuksia, kertoo Hiedanrannan kehitysohjelman projektipäällikkö Kirsti Toivonen mielissään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat