Puheenaihe

Suomalaisten Aasian-matkojen liikenneonnettomuudet työllistävät vakuutusyhtiötä – "Turistit ajavat sandaaleissa ilman kypärää"

 

Thaimaa on suomalaisten suosima matkakohde.

Arkistokuva

Vakuutusyhtiö LähiTapiola on huomannut huolestuttavan ilmiön suomalaisten Aasian-matkailun kasvaessa. Suomalaisten liikenneonnettomuudet nousevat esiin korvaushakemuksissa. Talvisin eniten vahinkoja sattuu erityisesti Thaimassa, joka suomalaisten suosikkilomakohteita.

– Turistit saattavat ajaa täysin epäsoveltuvissa varusteissa, esimerkiksi rantasandaaleissa ja joskus myös ilman kypärää. Liikennekulttuuri Aasiassa on täysin erilainen kuin meillä ja se vaikuttaa siihen, että onnettomuuksia, ja nimenomaan skootterionnettomuuksia sattuu, LähiTapiolan korvauspalveluiden palvelupäällikkö Heidi-Maria Hänninen kertoo.

Eniten matkavakuutuksesta korvataan flunssasta ja vatsataudeista aiheutuvia lääkärikuluja, LähiTapiolan korvauspalveluista kerrotaan.

– Hyvin yleistä on myös pitkäaikaissairauksien paheneminen, erityisesti sydän- ja verisuonitaudit ikäihmisillä, jotka ovat pidempiä aikoja ulkomailla. Sairauksien lisäksi yleisimpiä korvattavia tapahtumia ovat tapaturmat, kuten liukastumiset, kaatumiset, ruhjevammat ja auringossa palaminen. Auringon säteilyn voimakkuus yllättää usein matkailijat, ja suomalaiset saavat pahoja palovammoja auringosta, Hänninen listaa.

Finanssialan keskusliiton vuonna 2016 teettämän tutkimuksen mukaan 89 prosentilla suomalaisista on henkilövahingot korvaava matkavakuutus. Kuitenkin nuorista aikuisista ainoastaan 60 prosentilla on matkavakuutus ulkomaille lähdettäessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat