Puheenaihe

Näin arvioi presidentinvaaleja kansainvälinen vedonlyöntitoimisto: Niinistö vie vaalin ensimmäisellä kierroksella, Huhtasaari nousee toiseksi, äänestysaktiivisuus jää alle 70 prosentin

Vedonlyöntitoimisto Unibet ennakoi Sauli Niinistölle ensimmäisen kierroksen murskavoittoa presidentinvaaleissa. Laura Huhtasaarella (ps.) on toiseksi pienin kerroin ja Vihreiden Pekka Haavisto on kolmantena.

Pekka Ruissalo

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen vaalipäivää vietetään 28. tammikuuta. Peliyhtiö Unibetin vaalikertoimet ennustavat muun muassa, että Paavo Väyrynen päihittää äänimäärällään Keskustan Matti Vanhasen.

Perussuomalaisten ehdokas Laura Huhtasaari on kerännyt runsaasti vedonlyöntiä ja noussut voittajakertoimissa kakkoseksi.

Väyrysen äänisaaliin ennustetaan kertoimella 1,55 kohoavan yli 4,5 prosenttiin annetuista äänistä. Kerroin tämän toteutumiselle on laskenut viime päivinä selvästi. Alle 4,5 prosenttiin jäämisen kerroin on tällä hetkellä 2,30. Väyrysen ja Matti Vanhasen välisessä kisassa Väyrynen on Unibetin selvä suosikki: hänen kertoimensa Vanhasta suuremmalle äänimäärälle on 1,16, kun taas Vanhasen voitolle kaksintaistelussa annetaan kerroin 4,50. Unibet uskoo, että Vanhasenkin äänimäärä ylittää 3,5 prosenttia.

Unibet on avannut kohteet myös muiden ehdokkaiden saamasta äänimäärästä. Yhtiö uskoo muun muassa, että Laura Huhtasaari saa yli 6,5 prosenttia äänistä. Kerroin tälle on 1,60, ja tuota äänimäärää pienemmän saaliin kerroin on 2,20. Tuula Haatainen on kertoimien valossa jäämässä alle 3,5 prosenttiin eli Matti Vanhasen taakse.

Huhtasaari ja Väyrynen ovat olleet vedonlyöjien suosikkeja: perussuomalaisten Huhtasaari on kerännyt vaalivoitolleen vetoja siinä määrin, että hän on noussut kokonaiskertoimissa Pekka Haaviston ohi vaalien kakkossuosikiksi.

Huhtasaaren voittokerroin on tällä hetkellä 16,00, Haaviston 21,00 ja heidän taustallaan Väyrysen kerroin on pudonnut 101:stä peräti 31:een. Sauli Niinistön asema on edelleen ylivoimainen kertoimella 1,01.

– Suomen edelliset presidentinvaalit olivat kyseisen vuoden kolmen suosituimman vedonlyöntikohteen joukossa, ja vaalit kiinnostavat taas vedonlyöjiä erittäin paljon.

– Vaikka kertoimet ennustavat Sauli Niinistölle ylivoimaista voittoa, myös muut ehdokkaat keräävät vetoja osakseen. Erityisesti ehdokkaiden väliset kaksintaistelut Niinistön takana puhuttavat suomalaisia, Unibetin Antti Tikka kertoo.

Unibet pitää (kertoimella 1,15) hyvin todennäköisenä, että voittaja ratkeaa jo ensimmäisellä äänestyskierroksella. Äänestysprosentin ennustetaan puolestaan jäävän alle 70 prosenttiin.

Ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestys on 17.−23.1.2018 ja mahdollisen toisen kierroksen ennakkoäänestys 31.1.−6.2.2018 sekä vaalipäivä 11.2.2018.

Unibetin kertoimet – Presidentinvaalit

Vaalien jälkeen presidentiksi nimitetty ehdokas:

Niinistö, Sauli 1,01

Huhtasaari, Laura 21,00

Haavisto, Pekka 26,00

Väyrynen, Paavo 31,00

Haatainen, Tuula 51,00

Vanhanen, Matti 51,00

Kyllönen, Merja 101,00

Torvalds, Nils 501,00

Voittaja valitaan ensimmäisellä kierroksella

Kyllä 1,15

Ei 4,75

Äänestysprosentti

Yli 70 – 2,00

Alle 70 – 1,72

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat