Paikalliset

Tampereen kaupunki etsii sijais- ja tukiperheitä 

Viitekuva

Ari Peltonen

Tampereen kaupunki etsii uusia sijais- ja tukiperheitä lapsille ja nuorille. Perhehoito Luotsi järjestää tammi-helmikuussa aiheesta infotilaisuuden Tampereella, Lempäälässä ja Sastamalassa.

Tampereen kaupunki etsii tällä hetkellä pitkäaikaisia sijaisperheitä erityisesti pienille lapsille ja sisaruksille. Myös päivystäviä sijaisperheitä tarvitaan lisää. Lapsille ja nuorille etsitään myös tukiperheitä.

Infotilaisuudet sijaisperhetoiminnasta kiinnostuneille perheille järjestetään seuraavasti:

Lempäälä keskiviikkona 31.1. klo 18–20, Vaihmalan Hovi, os. Vaihmalantie 144

Sastamala tiistaina 6.2. klo 18–20, Pyymäen konditoria, os. Onkiniemenkatu 6

Tampere torstaina 15.2. klo 18–20, Kissanmaan perhetukikeskus, os. Karhunkatu 45 A 1

Tampereen seudulla ja Etelä-Pirkanmaalla tarvitaan vuosittain sijaishuoltopaikka yli 200 eri-ikäiselle lapselle tai nuorelle.

Tehtävässä tarvitaan perheitä, jotka voivat tarjota lapselle tai nuorelle turvallisen, rakastavan kodin. Sijaisperheeksi voi ryhtyä perhe, jonka omat asiat ja ihmissuhteet ovat kunnossa. Sijaisvanhemmilta edellytetään yhteistyökykyä, sitoutumista sekä halua hoitaa ja kasvattaa perheeseen sijoitettua lasta. Myös maahanmuuttajaperheet, joilla on hyvä suomenkielen taito, ovat tervetulleita sijais- tai tukiperheiksi.

Osa lapsista tulee perhehoitoon suunnitelmallisesti, osa kriisitilanteesta lyhyeksi tai pidemmäksi ajaksi. Lyhytaikaisessa perhehoidossa lapsi asuu sijaisperheessä tietyn ajanjakson. Pitkäaikaisessa sijoituksessa lapsi sijoitetaan sijaisperheeseen toistaiseksi, usein aikuisikään saakka.

Osa sijaisperheistä toimii päivystystehtävässä, jolloin lapsi voidaan sijoittaa perheeseen hoitoon kriisitilanteessa hyvin nopeasti. Perheitä tarvitaan myös sijaistamaan muita sijaisvanhempia lomapäivien aikana.

Osa lapsista asuu omassa kodissaan, mutta tarvitsee säännöllisesti mahdollisuutta viettää aikaa toisessa perheessä. Tällöin on kyse tukiperheestä, jonka luona lapsi voi viettää esimerkiksi viikonlopun muutaman viikon välein. Tukiperhettä odottaa Tampereen seudulla tällä hetkellä yli 200 lasta.

Tuki- ja sijaisperheitä tuetaan tehtävässään ja he saavat siitä hoitopalkkion ja kulukorvauksen.

Sijaisvanhemmiksi aikoville alkaa keväällä Tampereella yksi tai kaksi uutta valmennusryhmää, joita varten sijaisperheeksi ryhtymisestä kiinnostuneet perheet haastatellaan etukäteen. Tukiperheeksi aikoville järjestetään yksilöllistä valmennusta. Valmennuksiin voi siis ilmoittautua ympäri vuoden mihin aikaan tahansa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat