Paikalliset

Valtionosuustyöryhmän tamperelaisjäsen Kalle Kallio jätti esitykseen eriävän mielipiteen – "Sisällissodan muistovuoteen istuisi erittäin huonosti päätös työväenteatterin alasajosta"

Tamperelainen Kalle Kallio jätti eriävän mielipiteen valtionosuustyöryhmän esitykseen.

Marjo Rämö

Paljon keskustelua keskiviikkona herättänyt esitys kulttuurin valtionosuuksien muutoksista ei mennyt asiaa valmistelleessa työryhmässäkään läpi heittämällä. Noin 140-sivuisessa esityksessä on viisi liitettä, jotka kaikki koostuvat eriävistä mielipiteistä.

Yhden niistä jätti tamperelainen museomies Kalle Kallio. Esityksen eriävine mielipiteineen voit lukea tästä.

– Suomessa on pyritty siihen, että kulttuurilaitosten rahoitus ei heilahtelisi poliittisten suhdanteiden mukaan, mutta työryhmä leikittelee vakavalla asialla. Sisällissodan muistovuoteen istuisi erittäin huonosti päätös työväenteatterin alasajosta, Kallio toteaa perusteluissaan.

Kallion mukaan kysymys TTT:n ja muiden kansallisten päänäyttämöiden muita korkeammasta rahoituksesta on pohjimmiltaan kulttuuripoliittisen tahdon asia.

– Esimerkiksi Kansallisteatteri ei tarvitse 12 miljoonan euron vuosittaista tukeaan siksi, että se sijaitsisi niin huonolla paikalla Rautatientorin varrella tai sillä olisi kallis erityistehtävä. Kyse on halusta panostaa muutamiin isoihin, korkeatasoisiin taidelaitoksiin.

Yhden eriävistä mielipiteistä on allekirjoittanut Suomen Kuntaliiton erityisasiantuntija Johanna Selkee. Yhden allekirjoittaja on Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi, joka tunnetaan hyvin myös Ultra Bra-yhtyeen basistina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat