Makumaailma

Ammattilaiset arvioivat taas Suomen 50 parasta ravintolaa – Tampereelta listalle mahtui viisi paikkaa

Ilkka Isotalo ja Christina Suominen ovat C:n vahvat taustavoimat.

Helinä Kanninen/Tamperelaisen arkisto

Helsinkiläinen Grön on Suomen paras ravintola.

Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon mahtui viisi ravintolaa Tampereelta.

Listan ja äänestyksen toteutti horeca-alojen media Viisi Tähteä yhdessä Food Camp Finlandin kanssa. Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listaus julkistettiin kuuden vuoden tauon jälkeen.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2018 perustuu ammattilaisten valtakunnalliseen äänestykseen, jossa näkemyksensä antavat ravintoloitsijat, keittiömestarit, salipuolen johtotehtävissä toimivat, alkoholiala sekä muun muassa ravintola- ja ruokakirjoittamisen ammattilaiset.

Grönin jälkeen kärkikolmikon täydensivät helsinkiläiset Olo ja BasBas.

Tampereelta 50 parhaan ravintolan joukkoon mahtuivat C (14.), Ravinteli Bertha (17.), Ravinteli Huber (19.), 4 Vuodenaikaa (44.) ja Gastropub Tuulensuu (48.).

Kärkikymmenikössä ainoa Helsingin ulkopuolinen ravintola oli turkulainen Kaskis. C oli toiseksi paras ei-helsinkiläinen ravintola.

– Rentous on uusi musta. Aikaisempina vuosina fine dining on määrittänyt automaattisesti sijoituksen listan arvostetuimpien ravintoloiden joukkoon. Mutta nyt esimerkiksi kärkiviisikossa on kolme ravintolaa, joita määrittää muut ominaisuudet kuin perinteinen Michelin-taso. Silti ruoan parhaasta mahdollisesta mausta ei tingitä, mutta ruoka ja ravintolan ilmapiiri ovat rentoja, Viisi Tähteä -verkkomedian päätoimittaja Eeropekka Rislakki perustelee.

– Syynä on bistroutumisen jatkuminen lähes 10 vuoden taloudellisen taantuman takia sekä verokäytännön heikennys edustuskulujen osalta, mikä puolestaan on iskenyt ravintoloiden kunnianhimoisimpaan kärkeen. Tämä selittää sen, miksi Suomessa on vähän Michelin-tähtiä: jos ei ole maksavia asiakkaita, ei ole resursseja ylläpitää tähtiin yltävää koneistoa, Rislakki analysoi.

LUE LISÄÄ: "Kohtaavat suomalaisen ja Euroopan olutmaiden keittiöiden reilut ja rehdit maut" – Suomen paras olutvalikoima löytyy Tampereelta!

Tampereelta viisi ravintolaan Suomen 50 parhaan joukossa. Onko Tampereen ravintolataso mielestäsi tätä parempi?

Kyllä
61% (36 ääntä)
Ei
39% (23 ääntä)
Ääniä yhteensä: 59

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat