"Ihminen joka rakastaa koiria ei voi olla paha" – 1 500 katsojaa näki Tampereen yliopistossa varsin rauhaisan vaalitentin

Matti Vanhanen ja Laura Huhtasaari poistumassa tentistä.

Pekka Ruissalo

Paavo, Väyrynen. Taustalla punaisessa takissa pitkäaikainen aisapari, Vuokko-vaimo.

Pekka Ruissalo

Noin 1 500 katsojaa sai nähdä perjantai-iltana Tampereen yliopistossa presidentinvaalitentin, joka oli väkevästä alustuksesta ja teemasta huolimatta varsin maltillinen. Ikihonka Paavo Väyrysen (kans., kesk.) oman showmeiningin sekaan mahtui satsillinen varsin leppoisia ja jopa huumorintajuisia lausuntoja, ja sitten vähemmän keskinäistä vastakkainasettelua ja haastoa.

– Eikös jollain ehdokkaalla ollut sellainen iskulausekin että vastakkainasettelun aika on ohi, haastoi RKP:n Nils Torvalds Sauli Niinistöä.

– Joo, se oli sitä aikaa, Niinistö naurahti.

Sekaan mahtui varsin arvostaviakin kommentteja. Yksi niistä kuului Vasemmistoliiton Merja Kyllöseltä, kun tätä pyydettiin arvioimaan vieruskaveriaan, Perussuomalaisten Laura Huhtasaarta.

– Minulla on ollut mahdollisuus tutustua Lauraan paremmin vaalikiertueen ja vaalitapahtumien aikana. On käynyt selväksi, että hän rakastaa omia lapsiaan yli kaiken. Lisäksi koiraihmisenä minuakin sattui, kun hän kertoi siitä että pitkäaikainen lemmikkinsä oli jouduttu lopettamaan. Ihminen, joka rakastaa koiria ei voi olla paha, Kyllönen kehaisi Huhtasaarta.

Sauli Niinistöllä (kok.) oli puolestaan mukavaa sanottavaa Merja Kyllösestä.

– Kiitä äitiäsi niistä villasukista jotka sain ollessani puhemiehenä. Äitisi oli ajatellut, että minua paleltaa siellä pöntössä... ne olivat kovassa käytössä.

Written by:

Pekka Ruissalo

Ota yhteyttä