Paikalliset

Tullille tulee kaksi hirsisaunaa – Ravintola yhdistää bistroa ja gastropubia

UUTUUS Tullin Saunan suunnitelmat tarkentuvat. Palju tulee, puusaunaa ei ja ravintola luottaa suomalaiseen naposteltavaan.

Yrittäjä Ville Virkki esittelemässä työmaata. Kaksi hirsisaunaa tulevat noin 600 neliön tilan takakulmaan.

Petteri Mäkinen

Uuden Tullin Saunan rakennustyöt ovat alkaneet.

Tulli Sauna -nimellä kulkevaan kokonaisuuteen tulee kaksi saunaa, gastropub-henkinen ravintola ja erilaisia työskentelytiloja.

Åkerlundinkadun ja Pinninkadun kulmassa olevaan uuteen yleiseen saunaan on tarkoitus päästä löylyihin jo huhtikuussa.

– Dream Hostel aukesi vuonna 2010 aprillipäivänä 1. huhtikuuta, joten siinähän olisi sopiva tavoite, naurahtaa kummankin yrittäjä Ville Virkki.

Kaksi noin 20-paikkaista hirsirakenteista saunaa rakennetaan yhteensä noin 600 neliön tilan sisälle. Finnparkin omistamassa liiketilassa toimi aiemmin muun muassa Tampereen Paikoitusvaruste.

Saunoista toinen lämpiää sähköllä ja toiseen harkitaan vielä pellettilämmitystä. Äkerlundinkadun puolella olevalle lastaussillalle on tulossa palju.

Virkin mukaan tavoitteena on rakentaa ensisijaisesti korttelisauna lähialueen asukkaille.

– Jos se toimii paikallisille, se toimii myös matkailijoille. Nykyään valtaosa matkailijoista haluaa nimenomaan aitoja kokemuksia. Dream Hostellissakin saunomismahdollisuutta kysytään lähes päivittäin, selittää Virkki.

Yleiseen saunaan liitetty yhteisöllisyys näkyy Tullin Saunalla muussakin toiminnassa. Esimerkiksi ravintolassa jaettavat annokset ovat vahvasti listalla mukana.

Ravintolaan keittiöpäälliköksi on palkattu muun muassa Pyyssä ja Näsinneulassa työskennellyt Sakari Savolainen.

– Erilaisia napostelutyyppisiä annoksia tulee varmasti tarjolle. Sauna tekee sen, että suomalaisuus ja tamperelaisuus näkyvät varmasti ruuissakin. Tarkoituksena on se, että ravintolaan tulolle on matala kynnys ja annokset ovat hinta-laatu-suhteeltaan hyviä, kertoo Savolainen.

– Ruokailusta voi tehdä yhteisen hetken myös toisilleen vieraiden ihmisten kesken, jatkaa Virkki.

Ravintolan tarkempi suunnittelu on alkanut vasta loppuviikolla. Ravintola on auki aamupalasta yömyöhään. Aamiainen ja lounas ovat noutopöytämallisia.

Tullin Saunan yhteisöllisten työtilojen rakentaminen jatkuu vielä saunan ja ravintolan avauksen jälkeen.

Tullin Saunalle tulee erilaisia työskentelytiloja ja kokoushuoneita. Myös kahvilassa saa työskennellä esimerkiksi lappärillä.

Reilun puolen miljoonan euron investoinnista noin 60 000 euroa on kerätty joukkorahoituskampanjalla, joka jatkuu vielä maaliskuun loppuun.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat