Paikalliset

Kustaa III:n aukio sai siunauksen kadunnimitoimikunnalta

Kaupungin perustajan nimeä kantava paikka on tulossa Kirjastonpuiston kainaloon.

Tampereen kadunnimitoimikunta päätti tiistaina nimetä Kirjastonpuiston eri osat uusiksi. Alue on vanhastaan tunnettu myös Vanhan kirjastotalon tai Vanhan kirkon puistona.

Kustaa III:n aukioksi nimetään puistoon rakennettavan esiintymislavan edustalla oleva alue. Sen länsipuolelle nimetään Vanhankirkonpuisto ja kirjastotalosta koskenrantaan oleva alue Vanhankirjastonpuistoksi.

Lisäksi Kustaa III:n aukion pohjoispuoliselle alueelle esitetään nimeä Frenckellinpuisto. Nimiehdotukset menevät vielä yhdyskuntalautakuntaan, jossa lopullinen päätös tehdään.

Uusia nimiä perustellaan historiallisella yhteydellä, ja lisäksi nimeämisen ajankohdan katsotaan olevan sopiva nyt kun Kirjastonpuisto on hiljalleen valmistumassa parin vuoden ehostuksen jäljiltä.

Esitys Ruotsin kuninkaan Kustaa III:n muistamisesta on ollut useastikin esillä viime vuosina. Patsastakin on ehdotettu, mutta sellaisen on katsottu olevan ideana jotenkin jälkijättöinen ja ehkä turhamainenkin. Siksi ajatus puiston tai aukion nimeämisestä on ottanut tulta.

Toimikunnan esittelijä ja sihteeri Jouko Seppänen sanoo, että nimimuutos voidaan tehdä ilman, että asemakaavaa täytyy muuttaa.

Hänen mukaansa Frenckellin pannuhuoneen seinään voitaisiin kiinnittää Kustaa III:n reliefi tai kyltti, jossa kerrottaisiin aukiosta ja sen taustoista.

Kustaa III:n nimeä kantaa Tampereella myös pitkäikäinen ravintola.

Kuninkaankatu taas viittaa yleisesti kuninkaaseen, eikä se nimellään henkilöidy Tampereen perustajaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat