Paikalliset

Palkittu yrittäjä: Perjantai pois työvuorolistalta ja aikaa ajattelulle, niin työ tehostuu

NÄKÖKULMA Palkittu yrittäjä pyyhkii perjantait omalta työvuorolistaltaan ja aikoo tehdä silloin tehokkaimmat työpäivänsä.

Petteri Mäkinen

Tänään on viimeinen perjantai, kun olen virallisesti ”työmaalla”. Tästä lähtien perjantait on pyhitetty ajattelulle, itseni ja työni kehittämiselle ja suunnittelulle, itsestäni huolehtimiselle ja sattumanvaraisille sekä innostaville tapaamisille. Perjantait on nyt pyyhitty pois työvuorolistoista ja vietän ne jatkossa siellä, missä inspiraatio ja inspiroivat ihmiset ovat läsnä.

Näin kirjoitti moneen kertaan palkittu yrittäjä Ville Virkki uudenvuodenlupauksenaan LinkedIn-verkkoyhteisössä.

– Olen ollut kahdeksan vuotta yrittäjänä ja koko ajan olen tehnyt työtä myös tiskin takana. Pienessä firmassa ei ole ollut varaa olla poissa suorittavasta työstä, avaa Tullin alueella sijaitsevaa Dream Hostel & Hotellia pyörittävä Virkki.

Päivitys keräsi suuren huomion sosiaalisessa mediassa. Monen mielessä kävivät kaksi työelämän muotitermiä: burnout vai downshiftaus?

Oloneuvokseksi hyppäämisen Virkki kieltää. Perjantaitkin ovat hänelle edelleen työpäiviä.

– Teen työt vain eri lailla. Uskon, että tällä tavalla olen tehokkaampi myös yritykselle. Vahvuuteni on olla kehittäjä ja visionääri. Perjantain aikana voin päästää irti rutiineista ja valita tarkemmin, mitä teen.

Tamperelaishostelli on noussut vankkaan kansainväliseen maineeseen olemalla edelläkävijä muun muassa netin, sosiaalisen media ja tekniikan hyödyntämisessä.

– Perjantaijärjestelyn tavoitteena on varmistaa edelläkävijyys jatkossakin. Kokeilin pitää kolme tuntia läppärin kiinni ja keskittyä pelkästään ajatteluun. Sen jälkeen kirjasin asiat paperille. Moni asia eteni kolmen tunnin aikana enemmän kuin edellisen kolmen kuukauden.

Virkki korostaa, että yrityksen vetäjän työnkuvan muutoksen yhdeksi päiväksi työviikosta mahdollistaa osaava henkilökunta, jolle vastuun voi luottavaisin mielin antaa ja taloudellinen tilanne, joka mahdollistaa ulkopuolisen palkkaamisen työvuoroon.

Kuluneiden työvuosien rasittavuuden hän myöntää. Tunne siitä, ettei aika riitä mihinkään, on kuluttava.

– Burnout ei ole kaukaa haettu tulkinta, mitä se sitten tarkoittaakaan. Muutos hyödyttää paitsi firmaa myös perhettä ja minua itseäni. Tässä on tarkoitus varmistaa työkykyni myös pitkällä tähtäimellä.

Tavoitteena on, että mahdollisimman moni perjantai voisi alkaa uintilenkillä kotikaupungin Valkeakosken uimahallissa. Jos päivä jatkuu sen jälkeen työpaikalla, pitäisi Valkeakoskelle palaavaan bussiin päästä hyvissä ajoin ennen iltaa.

Virkin mukaan kyseessä ei ole pelkkä uudenvuodenlupaus, vaan työ- ja elämäntavan muutos.

– Päätös on ikuinen. Ainakin toistaiseksi.

Ville Virkki

Dream Hostel & Hotellin ja Tullin Saunan yrittäjä

Tampereen vuoden nuori menestyjä 2017, Pirkanmaan vuoden nuori yrittäjä 2013, lisäksi Dream Hostel palkittu lukuisilla kotimaisilla ja kansainvälisillä hostellipalkinnoilla

36-vuotias

asuu Valkeakoskella

vaimo, kaksi poikaa ja tytär

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat