Urheilu

Luottojyrä palaa Tampere Unitediin – "Sopeutuminen Englannista voi viedä hetken"

Riku Oras, Tampere United

Kakkosen parhaisiin pelaajiin kuuluva Riku Oras, 24, jatkaa Tampere Unitedin keskikentällä myös kaudella 2018.

Oras on pelannut syksyn ajan Winchesterin yliopiston ykkösjoukkueessa Kaakkois-Englannissa, ja jatkaa saman joukkueen riveissä huhtikuun alkuun asti. Tämän jälkeen Oras palaa Tampereelle.

Riku Oras on pelannut Tampere Unitedissa kaudesta 2016 alkaen. Tähän rupeamaan mahtuu yhteensä 45 kilpailullista ottelua, joissa Oras on tehnyt yhteensä 17 maalia. Tätä ennen Oras pelasi Ykkösen ja Kakkosen otteluita HIFK:ssa ja Gnistanissa.

– Pelaajat, valmennus ja seura ovat tuttuja minulle. TamU on selkeästi paras vaihtoehto Tampereen alueella ja olen nauttinut seurassa pelaamisesta todella paljon kahden viimeisen kauden aikana, Oras toteaa.

Ennen Tampere Unitediin liittymistä Oraksen pelit jatkuvat kevään ajan Englannissa. Pelejä on kevään ajan lähes joka viikko ja ne ovat tasoltaan sopivan haastavia, joten Oraksen pelituntuma ja fyysinen kunto pysyvät hyvin yllä.

– Pelitapa Englannissa on hieman erilainen, joten sopeutuminen voi ottaa hetken Suomeen palatessa. Onneksi palaan Suomeen muutama viikko ennen kauden alkua ja joukkue on pääasiallisesti tuttu, joten pääsen varmasti hyvin sisälle joukkueeseen ja pelitapaan ennen sarjakauden alkua, Oras näkee.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä on mielissään saadessan yhden tärkeimmistä pelaajistaan mukaan myös tulevalle kaudelle.

– Todella iso, tärkeä ja mieluinen sopimus kun Riku laittoi nimensä alle. Riku on ollut joukkueen kivijalka jo kahden kauden ajan, ja valmennukselle todella tärkeä pelaaja. Rikulla on mahtava kyky nostaa omalla esimerkillään ja tekemisellään koko joukkueen tasoa, ja hän pystyy kantamaan joukkuetta silloin, kun joukkue tarvitsee esimerkkiä kentällä, Mäkelä hehkuttaa.

Riku Oras on Tampere Unitedin kahdeskymmenes sopimuspelaaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat