Paikalliset

Hervannan luonnonsuojelualueesta tehdään valtuustoaloite – "Se on keino kiertää ympäristövihamielinen päätös"

Viitastenperä

Tampereen kaupunki

Hervannan luonnonsuojelualueen perustamisesta jätetään valtuustoaloite vuoden ensimmäisessä kokouksessa. Kaupunginhallitus torppasi luonnonsuojelualueen perustamisen joulukuussa.

– Valtuustoaloite on keino kiertää kaupunginhallituksen ympäristövihamielinen päätös. Ajatus isomman luonnonsuojelualueen perustamisesta vaikuttaa lähinnä laastaroinnilta. Kunnat eivät voi hirveästi vaikuttaa yksityisessä omistuksessa olevien metsien suojelemiseen, kaupunginvaltuutettu Jaakko Mustakallio (vihr) kertoo.

Hän puolsi kaupunginhallituksen kokouksessa luonnonsuojelualueen perustamista yhdessä Olga Haapa-ahon (vihr), Minna Minkkisen (vas) ja Suvi Mäkeläisen (kesk) kanssa.

– Toivottavasti kokoomus ja sdp eivät pakota edustajiansa ryhmäkuriin valtuustoaloitteen osalta. Toivon, että Hervannan asukkaat ottavat yhteyttä edustajiinsa ja kertovat mielipiteensä.

Mustakalliolle on jäänyt epäselväksi, miksi pitkään valmistellun luonnonsuojelualueen perustaminen estettiin.

– Hervantaan on rakennettu niin paljon, että mielelläni näkisin siellä myös luontoa. Kaupunginhallituksen päätös jätti oven auki uuden Vuoreksen rakentamiselle alueelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat