Puheenaihe

"Tämmösiä sudenkuoppia Wikipedia tuottaa" – Entinen poliitikkokollega syyttää Laura Huhtasaarta takinkäännöstä

Entinen poliitikkokollega kritisoi Laura Huhtasaarta takinkäännöstä koskien mielipiteitä 1990-luvun tapahtumiin liittyen.

Johanna Erjonsalo

Kansanedustaja ja presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren (ps.) uudenvuodenpuhe herätti huomiota, kun Huhtasaari vaati "1990-luvun pankkikriisin aiheuttajia" tilille teoistaan. Asian selvittämiseksi hän oli lanseeraamassa totuuskomissiota, mikäli hänet valitaan presidentiksi.

Nyt aiheeseen on tarttunut porilainen Tapio Furuholm, joka työskenteli samaan aikaan Huhtasaaren kanssa Porin kaupunginvaltuustossa ja Porin kaupunginhallituksessa. Furuholmin mukaan Huhtasaari on "tehnyt 390 asteen käännöksen". Furuholm oli Porin kunnallispolitiikassa Vasemmistoliiton edustajana.

– Olen omin korvin kuullut, kuinka Laura Huhtasaari samana päivänä sekä Porin kaupunginhallituksessa että valtuustossa – kummankin istuntoihin vaatimus istui kuin nenä persiiseen – vaati paluuta vahvan markan politiikkaan. Nyt hän on tehnyt 390 asteen käännöksen ja vaatii syyllisiä tilille vahvan markan politiikasta. Tämmösiä sudenkuoppia Wikipedia tuottaa, presidenttiehdokkaalle!, Furuholm kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Laura Huhtasaarta on useasti aiemmin kritisoitu erilaiseen lainailuun liittyen. Tamperelaisen tietojen mukaan Huhtasaaren silloiset puoluekaverit ihmettelivät jo kesällä 2011 Perussuomalaisten Tampereen-puoluekokouksessa, mistä tilannetta hieman jännittänyt Huhtasaari sai puheensa niin nopeasti aikaiseksi.

– Sehän lukee Pauli Vahteran blogia, eräs kokousedustaja oli havainnut.

Pauli Vahtera on Iltalehden pitkäaikainen blogisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat