Paikalliset

Jouluna myös eläimet puhuvat – Miten on keskiviikkona?

KATRAS Koiramäen joulua ryyditetään tänä vuonna myös vierailevilla poroilla.

Myös näitä veijareita nähdään Koiramäen joulussa. Eläintenhoitaja Sarita Siiro syöttämässä pukin parhaita ystäviä, poroja.

Pekka Ruissalo

Kun joululaulun sanoja lainatakseni soihdut ovat sammuneet ja kaikki väki on nukkunut ja pariin kertaan herännyt, on Särkänniemen Koiramäessä täysi tohina päällä. Joulunpyhien jälkeen keskiviikkona ja torstaina paikka on avoinna heille, joita eläimet kiinnostavat.

Ja kaikenlaista löytyy. On aasien jouluparaati, villasikojen herkkuhetki ja piparien koristelua. On muutakin. Eläintenhoitajat Johanna Laine ja Sarita Siiro näyttävät Tamperelaiselle esimakua, miten kaksikon hoitamat villasiat pistävät kokonaisen joulukalenterin poskeensa alta aikayksikön.

Luit oikein, kysymys on nimenomaan villasioista: Manta ja Maurix ovat toki hekin järeän kokoisia eläimiä, joille pieni joulukalenteri uppoaa hetkessä.

– Hoidamme täällä eläimiä tietysti myös joulunpyhinä. Me olemme perheellisinä jouluaaton vapaalla, mutta esimerkiksi itse palaan töihin taas joulupäivänä, kertoo Nokialla asuva Sarita Siiro.

Manta ja Maurix ovat Koiramäen omaa väkeä. Paikalla nähdään joulun aikana myös vierailevia tähtiä. He ovat tietenkin poroja, jotka syövät jäkälää. Ne ovat Huittisista.

Kaikki muu vaikuttaisi joulun alla olevan Koiramäessä kohdallaan, mutta yksi puuttuu. Se on joulukeli. Haastattelupäivänä torstaina on märkää ja järveltä tervehtii kylmyys.

– Kannattaa pukeutua lämpimästi. Joulukeliä tässä toivotaan, Laine sanoo.

Äitien ammatti kiinnostaa myös kotona. Sekä Johannan että Saritan lapset ovat suurella innolla tulemassa paikan päälle joulunpyhien jälkeen. Ovet ovat Koiramäessä avoinna keskiviikkona ja torstaina kello 15-19.

– Tulishow on yksi osa ohjelmaa ja alue valaistaan kynttilöillä, Laine kertoo.

Sitä kaksikko ei ole jouluyönä kuulemassa, pitääkö vanha suomalainen kansantarina eläinten suhteen paikkansa.

– Vanhan tarinan mukaan eläimet alkavat puhua jouluyönä. Siksi ennen vanhaan samaan navettaan on kuulemma laitettu myös kissoja ja koiria, jotta he voivat sitten vaihtaa kuulumisia keskenään, Laine nauraa.

Koiramäen joulu 27. ja 28.12. kello 15-19 välisenä aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat