Paikalliset

Saanut 2010-luvulla 11 vuoden mittaisen vankeustuomion henkirikoksesta – Tamperelaismies jälleen syytteessä tapon yrityksestä

Nelikymppinen tamperelaismies vastaa Pirkanmaan käräjäoikeudessa syytteeseen tapon yrityksestä. Miehellä on entisyyttä henkirikosten maailmasta 2010-luvun alusta.

Arkisto/Ari Peltonen

Pirkanmaan käräjäoikeus on tällä viikolla käsitellyt tapausta, jossa tamperelaismiestä syytetään tapon yrityksestä. Taustalla on joulukuun ensimmäisen sunnuntaiyön tapahtumat, jolloin mies löydettiin asunnostaan yhdessä miehen kanssa, joka makasi lattialla ja hänellä oli pään alueella huomattavasti ruhjeita. Päässä oli useampia pistohaavoja. Miehen kaulaa oli yritetty viiltää auki.

Kävi ilmi, että ruhjeiden ja viiltohaavan aiheuttaja on asunnonhaltija. Mies myönsi tuoreeltaan osuutensa asiaan. Hänet vangittiin seuraavana päivänä.

– Hän kertoi kuulustelussaan, että hän oli asunnollaan katsomassa jääkiekko-ottelua ja asunnossa oli ollut asianomistajan (puukotetun) lisäksi kaksi muuta henkilöä. Jossain vaiheessa hän oli kertomansa mukaan alkanut pahoinpidellä nyrkein asianomistajaa, vangitsemisvaatimuksessa kerrotaan.

Vangitsemisvaatimuksesta myös selviää, että pahoinpidelty oli teon aikana voimakkaassa humalatilassa. Humalatilan laatu oli sellainen, ettei mies pystynyt enää nousemaan sängyltä.

Nyt kihlakunnansyyttäjä Antti Virtanen hakee pahoinpitelijälle vähintään kahden vuoden vankeusrangaistusta tapon yrityksestä. Häneltä löytyy entisyyttä: vuonna 2011 mies tuomittiin pääkaupunkiseudulla sattuneista puukotuksista ja pahoinpitelystä 11 vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankilaan.

Tuolloin 31-vuotias mies tappoi yhden ihmisen. Uhri oli vuonna 1949 syntynyt mies, jota tappaja oli ensin potkinut ja lyönyt. Tämän jälkeen hän oli lyönyt tätä neljä kertaa puukolla. Tekijä oli teot tehdessään täydessä ymmärryksessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat