Paikalliset

Mystisiin nuorkauppakamareihin voi hakea melkein kuka vaan – ”Meillä voi kehittää itseään”

YHDISTYS Monille mystisiin nuorkauppakamareihin voi hakea lähes kuka vaan. Toimintaa on ympäri Pirkanmaata.

Valtteri Kolari

Mikä ihmeen nuorkauppakamari? Kenelle se on tarkoitettu? Mitä se tekee?

Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry:n puheenjohtaja Satu Herrainsilta kertoo, että nuorkauppakamarien jäsenet ovat alle 40-vuotiaita, jotka haluavat kehittää itseään. Nuorkauppakamareiden tarkoitus on kehittää jäseniään työelämässä esimerkiksi koulutusten ja esiintymiskokemusten avulla. Kaikki perustuu tekemällä oppimiseen

– Kuka vaan voi hakea nuorkauppakamareihin jäsenhakemusten avulla. Jäsenemme ovat työelämässään pääosin tilanteessa, että haluavat oppia sekä päästä urallaan eteenpäin, Herrainsilta kuvaa järjestöä ja sen toimintaa.

Pirkanmaan Nuorkauppamarilla on jäseniä yhteensä yli 70. Herrainsillan mukaan jäsenkasvu on ollut aktiivista ja tällä hetkellä se on nousussa. Jäsenhankinta tapahtuu nykyisten jäsenten suositusten kautta ja muun muassa sosiaalisessa mediassa. Herrainsilta toteaa, että kuka vain voi hakea jäseneksi.

– Pirkanmaan Nuorkauppakamarin toiminta ei keskity Tampereelle, vaan sen kehyskuntiin. Toimintaa on esimerkiksi Kangasalla, Lempäälässä, Pirkkalassa, Nokialla, Ylöjärvellä, Ikaalisissa ja Parkanossa, kertoo Herrainsilta.

Pirkanmaan Nuorkauppakamari ei suinkaan ole seudun ainut nuorkauppakamari. Pirkanmaalta löytyy kansainvälinen JCI United, Tammerkosken Nuorkauppakamari ja Tampereen Nuorkauppakamari.

Suomen suurimman nuorkauppakamarin Tampereen Nuorkauppakamarin ry:n puheenjohtaja Lauri Oksanen puolestaan kertoo, että heidän tarkoitus ei niinkään ole kasvattaa jäsenmäärää.

– Meillä on tällä hetkellä 120 jäsentä. Esimerkiksi tänä vuonna lähtee 12 jäsentä, pyrkimyksenä ottaa noin saman verran jäseniä sisään. Jäsenhankinta tapahtuu olemassa olevien jäsenten suositusten kautta, kertoo Oksanen

Tammerkosken Nuorkauppakamarin jäsenhankinta tapahtuu niin sanotulla kuukauden hakemusajalla, jonka jälkeen katsotaan hakijat, haastatellaan ja otetaan noin kymmenen henkeä koejäseneksi.

– Koejäsenyys kestää vuoden loppuun asti. Jokaisen tehtävänä on osoittaa oma aktiivisuus toimintaa kohtaan esimerkiksi osallistumisella erilaisiin projekteihin.

Tammerkosken Nuorkauppakamariin kuuluu tällä hetkellä 177 jäsentä ja huomioon ottamalla kunniajäsenet ja senaattorit, niin luku nousee 152 jäseneen. Se on Suomen toiseksi suurin nuorkauppakamari, Järvimäki kertoo.

– Järjestämme projekteja, missä haetaan yhteiskunnallista hyvää. Hyvänä esimerkkinä Joulupuu Tampere-keräys, jossa kerätään varoja vähävaraisille nuorille, kertoo puolestaan Tammerkosken Nuorkauppakamari ry:n puheenjohtaja Hannu Järvimäki.

Valtteri Kolari

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat