Paikalliset

Tamperelaisen lukijat äänestivät – Tässä on kaupungin pizzaykkönen!

ÄÄNESTYS Napoli oli ylivoimainen, Sitko ja Evin täydentävät palkintopallipaikat.

Napoli on ykkönen! Viivi Isomäki ja Joni Pitkämäki laittavat uuniin paikan suosituinta pizzaa - numero 75 ja Don Ettore.

Pekka Ruissalo

Paras Tamperelainen Pizza -äänestyksen voittaja oli sarjassaan jopa ylivoimainen. 3358 annetusta äänestä yli tuhat (1202) meni pizzeria Napolille. Toiseksi sijoittui Sitko 441 äänellä ja kolmanneksi kebabsarjan voittanut Sammonkadun Evin.

Suosion ja ylivoiman näkee, kun astuu sisään myöhäiseen lounasaikaan perjantai-iltapäivänä. Jonoa on kadulle asti ja sisään ei mennäkään kuin höllitupaan. Pöydässä odottaa ravintolaa 25 vuoden ajan vaimonsa kanssa pitänyt 54-vuotias ylöjärveläinen Kalle Räsänen.

Menestykseen ei ole laadukasta perustyötä kummempaa salaisuutta. Nuoruudessa tarkasti eletty ravintolatyö ulkomailla ja Italiassakin antaa hyvän pohjan ylläpitää juurikin pizzapaikkaa.

– Kaikki lähtee hyvistä raaka-aineista ja hyvistä kastikkeista. Myös hyvät, itsetehdyt pohjat ratkaisevat paljon. Ympäristön tulee olla kunnossa ja palvelun pelata, Räsänen listaa.

Kalle ja Birgitta Räsänen ostivat Napolin Elannolta vuonna 1992. Silloin Suomi eli keskellä pahinta lamakautta, ja yrittäjäksi ryhtyminen saattoi vaatia enemmän hulluutta kuin varsinaista järkeä.

– Sittemmin edesmennyt Rabbe Grönblom oli perustanut 1978 Number One Napolin Tampereelle. Hän myi sen Elannolle, jolla olin vuosina 1990-1992 töissä ravintolapäällikkönä. Tänä aikana heräsi ajatus yrittäjyydestä.

Samaan aikaan pariskunta osti myös omakotitalon Ylöjärveltä, ja ensimmäinen lapsi ilmoitti tulostaan maailmaan.

– Tuo on tuttua kaikille yrittäjille. Asiat tapahtuvat ryöpyissä, sitä on vaikea selittää miksi näin, Räsänen kuvaa yrittäjäelämän luonnetta.

Ensimmäisen kymmenen vuotta pariskunta teki tiukasti töitä. Lomia pidettiin, jos ehdittiin. Nyt neljännesvuosisadan jälkeen yrityksellä on 23 työntekijää. Kalle Räsänen kutsuu Napolia silti edelleenkin perheyritykseksi.

Myös avioliitto on jaksanut. Avioparin kaksi lasta ovat jo aikuisia. Heillä ei välttämättä ole kiinnostusta jatkaa vanhempiensa työtä.

– Nykyään pidämme lomia, Espanja ja Italia ovat helppoja ja hyviä kohteita. Liikunta on tärkeä osa elämää, käyn kuntosalilla ja lenkkeilen. Suosittelen tätä kaikille yrittäjille, kiireenkin keskellä aikaa voi kalenteriin raivata.

Paras Tamperelainen Pizza 2017

1) Napoli, Aleksanterinkatu, 35,8%

2) Sitko, Näsilinnankatu, 13,1%

3) Evin, Sammonkatu, 8,1%

4) Luca, Hämeenkatu, 4,7%

5) Kotipizza, Teiskontie, 3,1%

6) Koikkari, Koivistontie, 2,7%

7) Classic Pizza, Lapinniemi, 2,6%

8) Roseanne, Ankkarinraitti, 2,4%

9) Bella Roma, Finlayson, 2,4%

10) Pizza Hut Tesoma, 2,1%

Ääniä yhteensä 3358, äänestäjistä 6 prosenttia ei osannut nimetä pizzasuosikkiaan. Äänestyksen toteutti Tietoykkönen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat