"Elämäsi loppuu lyhyesti" – Dynamiitilla Lempäälässä uhitelleelle miehelle ehdoton vankeusrangaistus

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 26-vuotiaan miehen seitsemäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 26-vuotiaan miehen seitsemän kuukauden vankeusrangaistukseen useammasta rikoksesta, joihin kuuluvat muun muassa laiton uhkaus ja räjähderikos. Tämän lisäksi mies tuomittiin myös toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta, ampuma-aserikkomuksesta, useista huumausainerikoksista, varkauden yrityksestä sekä rattijuopumuksesta.

Kokonaisuus ajoittuu Lempäälään ja maaliskuuhun 2016, jolloin mies hermostui kaverilleen, joka oli kertomassa miehen huumeidenkäytöstä. Tästä suuttunut mies soitti kaverilleen ja kertoi tappavansa tämän. Lisäksi hän lähetti kaverilleen tekstiviestin, jossa kertoi tämän elämän loppuvan "lyhyesti".

Lisäjännitettä tapahtumaan toi se, että miehellä oli hallussaan dynamiittipötkö ja siihen sopivat räjäytysnalli sekä tulilanka. Tätä yhdistelmää mies kertoi kaverilleen käyttävänsä sitten, jos poliisi kutsutaan paikalle.

Käräjäoikeuden mielestä uhrin ja todistajan kertomukset osoittivat, että tappouhkaus oli vakavasti otettava ja uhrilla oli syy pelätä turvallisuutensa puolesta. Syyte törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta taas hylättiin. Oikeus piti uhkausta niin yleisluontoisena, ettei se täytä rikoksen valmistelun tunnusmerkkejä.

Written by:

Pekka Ruissalo

Ota yhteyttä