Sampolan kirjasto palvelee jälleen joulunpyhinä

Sampolan kirjasto palvelee asiakkaitaan tänäkin vuonna joulunpyhien ajan.

Päivi Tuovinen

Sampolan kirjasto pidetään jälleen avoinna jouluaattona ja tapaninpäivänä. Tänä vuonna Sampolassa palvelee myös Punaisen Ristin Aattokahvila.

Sampolan kirjastoon pääsee asioimaan tänäkin vuonna myös jouluaattona 24.12. ja tapaninpäivänä 26.12. kello 12–19. Aloite joulun aukioloon tuli viime vuonna kirjaston henkilökunnalta. Kokeilu osoitti, että kirjaston palveluilla on kysyntää myös juhlapyhinä.

– Viime jouluna kirjastossa asioi yhteensä lähes tuhat kävijää kahden päivän aikana. Molemmat aukiolopäivät olivat vilkkaat ja saamamme palautteenkin perusteella vaikutti siltä, että kirjaston aukiolo pelasti monen ihmisen joulun. Asiakaskunta oli yhtä laaja kuin normaalistikin. Toiveita kokeilun jatkamisesta saatiin runsaasti heti joulun jälkeen ja pitkin kuluvaa vuotta, aluekirjastonjohtaja Taina Sahlander sanoo.

Kirjaston jouluaukiolo on ollut helppo toteuttaa, sillä muutamat työvuoroihin tarvittavat työntekijät ovat lähteneet mukaan vapaaehtoisesti ja innolla. Sampolan kirjaston palvelut ovat jouluna tarjolla normaalisti, mutta tietotori ei ole avoinna. Asiakkaat ovat tervetulleita uppoutumaan hyvän kirjan pariin, lukemaan lehtiä, käyttämään tietokonetta tai vaikkapa vain hengähtämään hetkeksi.

Tampereen kaupunginkirjaston muut toimipaikat ovat joulun pyhinä kiinni lukuun ottamatta Koivistonkylän, Kämmenniemen ja Terälahden omatoimikirjastoja, joihin pääsee sisään kirjastokortilla.

Written by:

Pekka Ruissalo

Ota yhteyttä