Tampereen yksi rumimmista taloista on saamassa kyytiä – Nyt etsitään korkeatasoista ratkaisua

Hippostalo.

Cryonic07/Wikimedia Commons

Kalevan itäosassa Uimalankadulla sijaitsevan entisen valtion virastotalon tontin asemakaavamuutos on alkamassa.

Muutos tehdään kiinteistön omistavan TOAS:n aloitteesta. Virastotalo on tarkoitus korvata uudisrakennuksilla, jotka tarjoavat puitteet monipuoliselle asumiselle ja asumista tukeville palveluille.

Hippostalon sijainti on edullinen: lähistöltä löytyvät niin Kaupin kampus, Hakametsän sporttikampus kuin Kalevan palvelut ja oppilaitoksiakin. Raitiotiepysäkki sijoittuu aivan Hippostalon viereen Teiskontielle.

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on löytää kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ratkaisu, joka huomioi sijainnin kaupunkikuvallisesti merkittävällä paikalla sekä Kalevan valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön välittömässä läheisyydessä.

Suunnittelussa otetaan huomioon myös ympäristön asettamat reunaehdot, kuten liikennemelu ja ilmanlaatu sekä hulevesien käsittelyn vaatimukset.

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä siihen liittyvää aineistoa on nähtävillä 7.12.2017–11.1.2018 välisenä aikana Palvelupiste Frenckellissä sekä verkkosivuilla.

Asemakaavamuutosta esitellään kaikille avoimessa tilaisuudessa, joka järjestetään 13.12. kello 17 alkaen Hippostalon 1. kerroksessa, osoitteessa Uimalankatu 1.

Written by:

Marjo Rämö

Ota yhteyttä