Paikalliset

Aurarulla ja palvelu ratkaisivat, mutta vegaanikebabit ovat nousussa – Paras Tamperelainen Kebab 2017 ratkesi, lue top 10

RUOKA Evin voitti Paras Tamperelainen Kebab 2017 -äänestyksen ennen Punjabia ja Hevalia.

Armi Tasin, Abdelmajdid Laouini sekä Kawa ja Evdo Tasin tekevät Tampereen parhaat kebabit Sammonkadulla. Evin sai noin 3 300 äänestä 15,2 prosenttia.

Petteri Mäkinen

Ei ollut muuta mahdollisuutta silloin. En minä silti pakon edessä tähän hommaan lähtenyt.

Näin muistelee reilua vuotta aiemmin Suomeen saapunut Kawa Tasin päätöstä perustaa Evin-niminen kebab-pizzeria Sammonkadulle vuonna 2001.

Päätöstä ei ole tarvinnut katua. Jo useammallakin yrittäjäpalkinnolla palkitut Kawa ja Armi Tasin pokkasivat toistaiseksi arvokkaimman palkinnon itse päätuotteestaan.

Evin voitti selvästi Tamperelaisen järjestämän Paras Tamperelainen Kebab 2017 -äänestyksen. Evin keräsi yli 3 300 äänestä 15,2 prosenttia.

äänestäneiden perusteluissa kaksi toistui selvästi muita useammin. Nämä olivat aurarulla ja palvelu.

– Kawa on luonut meidän annoksemme ja pidämme niistä tiukasti kiinni. Aurarullamme oli ensimmäinen koko Tampereella, kertoo Armi Tasin.

– Meidän annoksemme tehdään niin kuin ne tehtäisiin rakkaimmalle ihmiselle maailmassa. Sanon aina meillä työskenteleville pojille, että kuvittelevat tekevänsä annoksen tyttöystävälleen, lisää Kawa Tasin.

Evin työllistää yrittäjäkaksikon lisäksi viisi työntekijää.

Myös itse tekeminen on kunniassa. Lihavartaat tehdään muualla, mutta Evinin omalla reseptillä. Kebabeihin tulevat kolme kastiketta tehdään itse.

– Liha leikataan vartaasta kebabin väliin. Mikrossa se ei käy missään vaiheessa. Alkuaikoina hapatimme jugurtin kastikkeeseenkin itse, mutta siitä luovuimme, kertovat yrittäjäkumppanukset.

Suosituin yksittäinen annos on aurarulla. Viime aikoina vegaanikebabit ovat nousseet paikan uusiksi hiteiksi.

Evinin liikepaikka on pysynyt Sammonkadulla jo 17 vuotta. Viime vuosikymmenellä Tasinit avasivat pariksi vuodeksi ravintolan Helsinkiin.

– Emme pystyneet hoitamaan toista ravintolaa yhtä hyvin kuin tätä, joten myimme sen. Tämä on meille ehdoton juttu. Yksi hyvin hoidettu paikka riittää meille nykyisin, toteaa Kawa Tasin.

Helsingistä nykyisin löytyvien Evin-ravintoloiden kanssa kaksikolla ei ole mitään tekemistä.

Viime aikoina haasteena on ollut Sammonkadun ratikkatyöt, jotka ovat vieneet parkkipaikat ravintolan oven edestä. Ruoka-annoksista mukaan haetaan noin 80 prosenttia.

– Työt ovat näkyneet liikevaihdossa. Kanta-asiakkaat ovat onneksi suhtautuneet hyvin. Tänne halutaan tulla, vaikka se vähän vaikeaa nyt onkin, huokaa Armi Tasin.

Työstään kurditaustainen Kawa Tasin kertoo nauttivansa yhä.

– Omasta ammatista täytyy tykätä. Kiitän edelleenkin joka kerran, kun avaan ravintolan oven.

Paras Tamperelainen Kebab 2017

1) Evin, Sammonkatu 15,2 %

2) Punjab, Kirkkokatu 11,7 %

3) Heval, Arkkitehdinkatu 11,2 %

4) Kebab 14, Sammonkatu 7,8 %

5) Nile, Kyllikinkatu 6,4 %

6) Galata, Hallituskatu 6,4 %

7) Ylägrilli, Ylöjärventie 2,5 %

8) Malabadi, Lindforsinkatu 2,8 %

9) Etelän Kebab House, Hämeenkatu 2,8 %

10) Drina, Satakunnankatu 2,1 %

Ääniä yhteensä 3358, äänestäjistä 11,1 prosenttia ei osannut nimetä kebabsuosikkiaan Äänestyksen toteutti Tietoykkönen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat