Saako toisen ulkonäköä kommentoida? – Metsossa alkaa uusi keskustelusarja

Feministi ja tohtori Saara Särmä tietää, millaista on saada palautetta näkemyksistään. Keskiviikkona hän on keskustelemassa Metsossa.

Pekka Ruissalo

Tampereen pääkirjastossa alkaa uusi Tampereen yliopiston toimittajaopiskelijoiden vetämä Metso TALK -keskustelusarja.

Pääkirjaston lavalla keskustellaan marraskuussa ulkonäköpaineista, luonnon ja ihmisen suhteesta sekä totuudesta.

Keskustelut alkavat kello 18.

Toimittajaopiskelijoiden vetämiä iltoja voi seurata suorana myös Radio Moreenista tai kirjaston YouTube-kanavalta.

Sarjassa on yhteensä kolme tapahtumaa, joissa kussakin on kaksi vierasta toimittajaopiskelijoiden haastateltavina. Metso TALK -illat järjestetään uudella Metson lavalla pääkirjaston aulan vieressä, ja niihin on vapaa pääsy.

Myös yleisöllä on mahdollisuus kommentoida keskustelua ja esittää vieraille kysymyksiä paikan päällä tai Twitterissä aihetunnisteella #metsotalk.

Ensimmäisen Metso TALK -illan aiheena keskiviikkona 15. marraskuuta ovat ulkonäköpaineet. Keskustelijoina lavalle astuvat YTT, taiteileva tutkija Saara Särmä ja Saara Sarvas Ylen Vaakakapinasta. Illan aikana pohditaan, saako toisten ulkonäköä kommentoida, missä menee sopivan kehun raja ja onko kauneuden tavoittelu väärin.

Keskiviikkona 22. marraskuuta keskusteluun nostetaan ihmisen ja luonnon suhde. Millainen on ihmisen valintojen vaikutus luontoon? Onko ihminen noussut valtiaaksi muiden lajien yläpuolelle? Muun muassa näistä teemoista tulevat keskustelemaan toimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Kimmo Ohtonen ja ympäristöjärjestöjohtaja Leo Stranius.

Viimeisessä Metso TALK -keskustelussa 29. marraskuuta keskitytään totuuteen. Tietokirjailija, tiedetoimittaja Jani Kaaron ja prof. emeritus Markku Ojasen kanssa pohditaan, onko olemassa yhtä absoluuttista totuutta vai onko totuuksia yhtä paljon kuin ihmisiä. Miksi ihmiset valehtelevat ja onko valehtelu joskus oikein?

Käyttäjän Petteri Mäkinen kuva

Petteri Mäkinen