Jouluradiota kuunnellaan jo 160 maassa – "Nerokas tapa viedä kristinuskon perussanomaa"

Jouluradion tiimi esittäytyy kansalle: Musiikkipäällikkö Mikko Harjunpää (vas), Klaus Elfving, Jan Ahonen, Riitta Kalliorinne ja Aura Neuvonen.

Jouluradio

 

 

 

Vaikka adventtiin on vielä aikaa, on Jouluradiota voinut kuunnellan netissä jo hyvän tovin. Radioaalloilla testilähetykset alkavat tällä viikolla.

– Viralliset lähetykset aloitetaan Hoosiannalla adventtina, kertoo Jouluradion toimituspäällikkönä alusta alkaen häärinyt Riitta “joulumuori" Kalliorinne.

Jouluradio aloitti toimintansa pääkaupunkiseudulla vuonna 2003 ja joulumusiikin pää-äänenkannattaja löysi heti kuulijansa. Jouluradion suosio on yllättänyt sen perustajatkin.

– Kukaan ei olisi osannut arvata, että tästä tulee niin suurta. Tämä oli viidenneksi kuunnelluin kanava koko Suomessa joulukuun 2016 Kansallisen Radiotutkimuksen mukaan, Kalliorinne kertoo.

– Tämähän on myös tosi nerokas tapa viedä kristinuskon perussanomaa matalalla kynnyksellä talouksiin. Kauneimmat joululaulut on netissä absoluuttinen kakkonen, hyvinkin harras kanava.

– Meillä on 107 000 aktiivista Facebook-seuraajaa. Varmaan 110 000 seuraajaa saadaan tänä vuonna, toimituspäällikkö Kalliorinne kertoo.

Jouluradio on laajentunut vuosi vuodelta, ja vuonna 2016 sillä oli Kansallisen Radiotutkimuksen mukaan ennätykselliset 713 000 kuuntelijaa viikossa, mikä oli 15 prosenttia kanavan 3,8 miljoonan kuuluvuusalueesta.

– Jouluradion tiimistä löytyy paitsi maan kattavin joulumusiikkituntemus, myös vankkaa radioalan kokemusta ja monipuolista tietotaitoa verkkoviestinnästä. Kanavien musiikkilinjasta vastaa pitkän linjan osaaja, verkon ja somen sisältöjä hoitaa ketterä ja luova verkkotiimi, sivustolla kerrotaan.

Pääkanava FM:n soittolista on isolla pensselillä ja vakaalla ammattitaidolla suurella yleisölle tehty. Musiikkipäällikkönä on 17 vuotta Radiossa Novassa toiminut Mikko Harjunpää.

– Joulumusiikki on ollut aina lähellä sydäntäni. Jouluradion musiikin tekee erityisen kiinnostavaksi se, että siinä on mukana lähes kaikki mahdolliset musiikkigenret monilta eri vuosikymmeniltä ja usein joululauluissa on koskettava tunneviesti sekä toiveikas sanoma. Jouluradion rakkaat joululaulut ovat monien sukupolvien yhteinen muistojen soundtrack, Harjunpää sanoo.

Jouluradio on nykyään myös vahva verkkomedia. Jouluradion kotisivuilla julkaistaan juttuja joulumusiikin ympäriltä: mielenkiintoisista henkilöistä, ajankohtaisista konserteista ja kappaleista sekä tietysti Jouluradion omista kuulumisista.

Jouluradio.fi -osoitteeseen tehdään vierailuja yli 160 maasta, eniten Yhdysvalloista, Ruotsista ja Saksasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Eija Quinlan

Ota yhteyttä