Kuka on Tamperelaisen tämän Vuoden Urheilija?

Mikael Soisalon harhautukset vetosivat lukijoihimme viime vuonna. Nyt etsitään miehelle seuraajaa Kaupunkilehti Tamperelaisen Vuoden Urheilijana. Mukana on niin yksilöurheilijoita kuin menestyneitä joukkueitakin.

Pekka Ruissalo

Tapparan kulta oli kevään suuri urheiluhetki. Tässä Veli-Matti Savinainen ja Jukka Peltola ulkoiluttavat pyttyä.

Pekka Ruissalo

Ilves täräytti Veikkausliiga-kauden päätteeksi riemukkaan pronssin. Näistä pelaajista Jaakko Juuti lopettaa ja Reuben Ayarna jatkaa Seinäjoella.

Pekka Ruissalo

Classic oli suvereeni niin miesten kuin naistenkin sarjassa. Maajoukkuemiehet Krister Savonen, Eemeli Salin ja Joonas Pylsy hymyilivät syystäkin leveästi.

Pekka Ruissalo

Mestaruus tuli! Pesäkarhujen Susanna Puisto ja Manse PP:n Mira Kolehmainen kohtasivat finaaleissa - Manse PP oli voitokas.

Pekka Ruissalo

Patrik Laine jatkoi NHL:ssä siitä mihin Liigassa jäi.

Pekka Ruissalo

Aleksander Barkov Junior pelasi mainion NHL-kauden.

Pekka Ruissalo

Mira Potkonen oli iskussa kuluneenakin vuonna.

Johannes Roviomaa

Aitajuoksija Lotta Harala sai harjoitella terveenä, juoksi oman ennätyksensä ja nousi vuoden aikana maan ykkösaitajuoksijaksi.

Hanna Laakso

Emmaliina Tulkki lähti pelaamaan Ruotsiin ja teki debyyttinsä samantien vakuuttavalla tavalla.

CeeGee/Wikimedia Commons

Venla Harju saalisti riemukkaan MM-pronssin suunnistuksesta.

Aino Salonen

Kooveen Marika Hara on maan ja usein maailmankin paras pyöräsuunnistaja.

Marika Haran arkisto

Minetit jyräsi tanssin rintamalla.

Sirpa Repo

Tampereen Pyrintö jyräsi tänäkin vuonna Jukolan Viestissä. Tässä juhlitaan viestimitalia kesällä 2014.

Riitta Ketola

KILPAILU Viime vuonna äänestyksessä juhlivat Mikael Soisalo ja Ilves. Kenen vuoro on nyt? Sen päätät sinä.

Kuka tamperelainen urheilija tai mikä tamperelainen joukkue sykähdytti sinua eniten vuoden 2017 aikana? Siihen etsii vastausta nyt Kaupunkilehti Tamperelainen. Tänä vuonna joukkueet ja urheilijat on niputettu yhteisesti äänestettäväksi. Viime vuonna Vuoden Urheilijaksi nousi yllättäen Ilves-hyökkääjä Mikael Soisalo, joukkuekategorian vei puolestaan Ilveksen jalkapallojoukkue.

Listalle on poimittu tuttuja ja vieraampia nimiä. Joukkuepuolella kultamitalistit, Tapparan jääkiekko, Classicin kultamitalijoukkueet ja Minetin seniorivoimistelijat, ovat itsestäänselviä. Historiallisin voitto joukkuelajeista tuli syksyllä, kun Manse PP:n naisten joukkue toi Tampereelle ensimmäisen pesäpallon Suomen-mestaruuden vuosikymmeniin.

Samaten listalla paikkansa ansaitsee Ilveksen Veikkausliigan pronssijoukkue: ensi vuonna joukkueen osalta nähdään tämän sijoituksen ansiosta myös euro-otteluita ensimmäistä kertaa 27 vuoteen. Silloin Ratinassa piipahti todellinen eurooppalainen huippujoukkue, legendaarinen AS Roma.

Yksilöurheilijoista mukaan nousevat jääkiekon tamperelaiset lippulaivat Aleksander Barkov Junior ja Patrik Laine. Mies teki loukkaantumisista huolimatta 61 ottelussa 21 maalia ja antoi 32 syöttöä. NHL-avauskauttaan pelannut Laine pisti tästä samantien paremmaksi – 73 ottelussa syntyi 36 maalia ja 28 syöttöpistettä.

Kovalle kaksikolle haastetta tarjoilevat naisurheilun huiput: pyöräsuunnistuksen MM-kultamitalisti Marika Hara, Suomen ykköspika-aituriksi noussut Lotta Harala, suunnistuksen MM-pronssinainen Venla Harju sekä tänäkin vuonna kultaa niittänyt nyrkkeilijä Mira Potkonen. Jalkapalloilija Emmaliina Tulkki nousi 17-vuotiaana heti Ruotsin-mestarijoukkue Linköpingin vakiopelaajaksi ja pelaamaan Mestarien Liigaa.

Tämän lisäksi voit äänestää myös omaa suosikkiasi. Omaa suosikkiasi äänestät nettiäänestyksessä ”oma ehdokas”-kohtaa klikkaamalla ja sen jälkeen lisäämällä uutisen kommenttikenttään suosikkisi perusteluineen.

Pekka Ruissalo