Paikalliset

Uusi kirjallinen kysymys jakelukilpailusta – "Negatiivinen vaikutus median moniäänisyyteen ja kansalaisten tiedonsaantiin"

Riitta Ketola

Kansanedustaja Sari Tanus (kd) on huolissaan siitä, että valtion omistaman Postin mainosjakelun alihinnoittelu vääristää alan kilpailutilannetta.

Tanus jätti asiasta tänään kirjallisen kysymyksen.

– Postilain uudistuksen tavoitteena oli kilpailun avaaminen postimarkkinoille, yksityisten toimijoiden aseman parantaminen, edullisemmat hinnat ja kuluttajien parempi palvelu. Nyt näyttää siltä, että Postin toiminnan vuoksi kuluttajien tilanne tulee huononemaan, huomauttaa Tanus.

Yksi merkittävistä alan yksityisistä toimijoista Suomen suoramainonta on ilmoittanut, että se tulee joillakin alueilla lopettamaan lauantaijakelun Postin mainospuolen alihinnoittelun vaikutusten vuoksi.

Tanuksen mukaan kaupunkilehdet ovat Postin toiminnan sijaiskärsijöitä, jos lauantaijakelu loppuu.

– Tällä on merkittävä negatiivinen vaikutus median moniäänisyyteen ja kansalaisten tiedonsaantiin. Paikalliset ja alueelliset kaupunkilehdet ovat erittäin tärkeä tiedonlähde ihmisille. Monille, joilla ei ole varaa tilata kalliita päivälehtiä, kaupunkilehdet voivat olla tärkein, jopa ainut tiedonlähde. Myös paikallisille yrityksille ja yhdistyksille kaupunkilehdet ovat olennainen osa viestintää.

Tanus kysyy hallitukselta, miiten se aikoo varmistaa, ettei Postin toiminta vaaranna kaupunkilehtien toimintamahdollisuuksia ja kansalaisille tärkeää viikonloppujakelua ja onko Postin toiminta hallituksen omistajaohjauksen mukaista.

Kolme perussuomalaisten kansanedustajaa jätti samasta asiasta kirjaillisen kysymyksen eilen.

LUE MYÖS: Kaupunkilehtien kilpailuedellytyksistä kirjallinen kysymys

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat