Paikalliset

Poliisit palkitsivat Porokellon Tampereella

Liikenneturvallisuuden asiantuntijat eri puolilta Suomea kokoontuvat keskiviikkona ja torstaina poliisin liikenneturvallisuusseminaariin Poliisiammattikorkeakouluun Tampereelle.

Seminaarin alussa jaettiin Poliisin liikenneturvallisuuspalkinto, jonka tänä vuonna sai Porokello-projekti.

Porokello on Lapin ELY-keskuksen hallinnoima tutkimus- ja kehityshanke, jossa on mobiiliteknologiaa hyödyntäen luotu uusi älyliikenteen palvelu poroista varoittamiseen.

– Hankkeen idea on erinomainen ja tavoitteet kunnianhimoiset. Kokeilu on oiva esimerkki teknologian hyödyntämisestä liikenneturvallisuustyössä. Projektin hyvällä yhteistyöllä on saatu media ja kansalaiset kiinnostumaan aiheesta, palkintolautakunnan puheenjohtaja, Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg sanoo.

Poliisin liikenneturvallisuuspalkinto on vuodesta 2012 myönnetty yksityishenkilölle, ryhmälle, organisaatiolle, yhdistykselle tai verkostolle ansiokkaasta toiminnasta liikenneturvallisuuden hyväksi. Palkituksi voi tulla yksittäinen teko tai toimintamalli, kehittämisehdotus, tuote tai palvelu.

Vuosittain järjestettävän poliisin liikenneturvallisuusseminaarin tavoitteena on tuoda liikenneturvallisuuden ja laajemmin liikenteen parissa työskentelevät asiantuntijat yhteen keskustelemaan tuoreimmista tutkimuksista, liikennepolitiikasta ja -valvonnasta sekä poikkihallinnollisesta toimintakulttuurista ja sidosryhmäyhteistyöstä. Ajankohtaisia pääteemoja ovat tieliikennelain kokonaisuudistus, robottiautot sekä jalankulun ja pyöräilyn turvallisuus.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat