Paikalliset

Paukkupommit lensivät, junaliikenne poikki – Näin poliisi kuvaa mielenosoituslauantain kulkua

Kuvituskuva.

Sonja Sivonen

Pohjoismainen vastarintaliike ja sen mielenosoitusta vastustaneen Koko Tampere vihaa natseja -ryhmittymän vastamielenosoitus työllistivät poliisi tänään Tampereella.

Vastarintaliikeen mielenosoitus oli aluksi Laukontorilla, josta mielenosoittajat siirtyivät marssien oikeustalolle. Vastamielenosoittajat kokoontuivat Keskustorille.

Poliisin kuvauksen mukaan vastamielenosoitusta pitäneet ryhmittymät pyrkivät hyökkäämään varsinaiseen mielenosoitukseen osallistujia vastaan muun muassa Hämeensillalla ja Satakunnansillalla ja he heittelivät paukkupommeja toisia mielenosoittajia ja poliiseja kohti. Poliisin tietoon ei ole tullut, että kukaan olisi loukkaantunut.

Poliisin tiedotteen mukaan poliisi asettui ryhmittymien väliin, jotta vastamielenosoittajat eivät pääseet varsinaisiin mielenosoittajiin käsiksi.

Tapahtumien vuoksi liikenne oli pysähdyksissä useita kertoja Tampereen keskustassa, ja junaliikenne oli suljettuna Poriin ja Vaasaan päin vähän aikaa, kun vastamielenosoittajia oli junaraiteilla. Yksikään juna ei kuitenkaan viivästynyt tapahtumien vuoksi.

Poliisi otti kiinni yhden henkilön pahoinpitelystä epäiltynä, yhden epäillystä vaaran aiheuttamisesta ja kaksi henkilöä poliisilakiperusteisesti rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.

Poliisi tutkii vastamielenosoittajien toimia epäiltynä väkivaltaisena mellakkana. Tutkinta on alkuvaiheessa, ja poliisi koostaa esitutkintamateriaalia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat