Paikalliset

Pirkanmaalle uusia ympäristöhankkeita – Rahoituksen sai neljä kokonaisuutta

Pirkanmaalla aloittaa neljä uutta ympäristöhanketta.

Minna Airamaa / arkisto

Pirkanmaalla on alkamassa neljä bio- ja kiertotalouden sekä vesienhoidon edistämiseen tähtäävää hanketta hallitusohjelman kärkihankerahoituksella.

Ympäristöministeriö myönsi rahoitusta neljälle hankkeelle, jotka toteuttavat hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta.

– Kärkihankerahoituksella halutaan tukea innovatiivisia kokeiluja. Erilaiset hankkeet täydentävät toisiaan mainiosti ja ne voivat hyödyttää koko Pirkanmaan ympäristöä ja taloutta, kun vesien ja vesiluonnon tilaa sekä virkistyskäyttömahdollisuuksia parannetaan ja kiertotaloutta kehitetään yhteistyöllä, asunto- energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sanoo.

Pirkanmaan hankkeissa tavoitellaan vesienhoidon tehokkaan ja toimintakykyisen toimintaorganisaatiomallin rakentamista Ikaalisten reitille, alueellisen ravinnekierrätysyhteistyömallin luomista Kangasalla, virtsan erilliskeräilyn ja lannoitekäytön konkreettista soveltamiskonseptia Hiedanrannassa sekä rakennekalkituksen vaikutuksen selvittämistä Pakkalanjärven fosforikuormitukseen.

– Kaikki hankkeet tukevat osaltaan erinomaisesti myös Pirkanmaan vesienhoidon ja biotalouden tavoitteita, toteaa erikoistutkija Ämer Bilaletdin Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Kärkihanketuki hankkeille on yhteensä yli 0,6 milj. euroa. Hankkeet päättyvät vuoden 2019 loppuun mennessä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat