Paikalliset

Kalle Päätalo tulee taas – Nyt tietokirjana

Kalle Päätalo-kirjat saavat jatkoa.

SuosikkikirjailijaKalle Päätaloon liittyvät kirjat saavat jatkoa: nyt julkaistaan tietokirja Alkutaival – Itsenäisyyden etsikkoaika Kalle Päätalon silmin, joka on kokoelma Päätalon romaaneista poimittuja katkelmia sotia edeltävältä ajalta. Päätalon historian ja tuotannon yksityiskohtaisesti tunteva toimittaja Eero Marttinen on kerännyt katkelmat ja asettaa ne historialliseen yhteyteensä. Kirja täydentää sarjan, jossa ovat aiemmin ilmestyneet teokset Semmonen savotta, Vaaran vuodet ja Murroksen aika.

– Kalle Päätalo kasvoi Koillismaalla, ryhtyi metsätöihin ajan mukaisesti jo varhaisella iällä ja päätyi tukkisavotoille. Myöhemmin hänestä tuli rakennusmestari työmaille, joiden tulokset näkyvät edelleen Tampereen katukuvassa. Kallen matka kansakoulusta työelämään ja työmailta kirjailijaksi on kulkenut rinta rinnan itsenäistyneen Suomen kanssa, minkä takia Kallen teokset hakevat vertaansa suomalaisessa ja Suomen yhteiskunnan muutoksista kertovassa kirjallisuudessa, kirjan tiedotteessa kerrotaan.

Alkutaival käy läpi kaksi vuosikymmentä, Kallen syntymästä vuonna 1919 toisen maailmansodan alkuun vuonna 1939. Teosta rytmittävät Kallen tyttärentyttären Vilja Päätalon esipuheen lisäksi Marttisen johdannot, jotka taustoittavat jokaista lukua. Tekstikatkelmien lisäksi Alkutaival sisältää myös aiemmin näkemätöntä kuvamateriaalia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat