Ilveksen härkäviikot alkavat, nyt taistellaan mitaleista! – ”Turhia paineita ei kannata urheilussa ottaa”

Jarkko Wiss ja Ilves ovat selättäneet alkukauden pelilliset ongelmat.

Pekka Ruissalo

JALKAPALLO Joukkue selätti ongelmansa ja tavoittelee nyt mitalia sekä paikkaa eurokentille.

Tampereen Ilveksen miesten jalkapallojoukkueella on erinomainen paikka varmistaa yksi tamperelainen joukkuelajien SM-mitali tämän kuun aikana. HJK on varmistanut Veikkausliigan voiton jo ylivoimaisen kauden jälkeen, mutta perässä tulee kuusi joukkuetta, joilla on vielä mahdollisuuksia hopeaan ja pronssiin.

Yksi niistä on Ilves, joka on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä. Kolmantena sijaitseva FC Lahti on samoissa pisteissä, mutta paremmalla sijoituksella paremman maalieron ansiosta.

Suoritus on jo tässä vaiheessa kautta komea, jos ajatellaan, miten vaikeata Ilveksen pelaaminen oli vielä alkukaudesta. Vastustajat tekivät hyvään puolustamiseen vannovalle joukkueelle maaleja aivan liikaa, eikä hyökkäyspäässä kukaan vastannut Emile Paul Tendengin tai nuoren laiturin Mikael Soisalon viime kaudella aloittamaan huutoon. Ei edes Tendeng itse – miehen kautta ovat vaivanneet loukkaantumiset, ja myös vastustajien papereissa mies on ollut aiempaa merkitympi mies.

Yksi vastustaja, kenties suurin kaikista, on löytynyt pelaajien korvien välistä. Alkukaudella päävalmentaja Jarkko Wiss sanoi suoraan, että pelaajat eivät ole välttämättä osanneet painetta käsitellä. Sarjan ratkaisuhetkillä Wiss ei mielellään puhuisi paineista ollenkaan.

– Pieni jännitys on vain hyvästä, se kertoo pelihalusta. Painotan pelaajille kuitenkin rohkeaa ja myönteistä asennetta. Liikoja paineita ei kannata ottaa, nehän ovat loppujen lopuksi vain pelaajan oman ajatusmaailman tuotoksia, Wiss kommentoi.

Paineiden ottamista voi pitää ymmärrettävänä, jos ajatellaan viime kautta, nytkin mahdollisena olevaa mitalia ja myös paikkaa eurokentille. Viime vuonna tuossa kilpajuoksussa hävittiin loppusuoralla – joukkue jäi lopulta viidenneksi.Europaikka tietäisi suurella rosterilla pelanneelle Ilvekselle hyvää taloudellista lisätuloa.

Nyt tilanne näyttää huomattavasti paremmalta ennen kauden ratkaisukierroksia. Joukkue on parantanut otteitaan huomattavasti kauden aikana. Wiss on ollut tyytyväinen niin SJK- kuin Lahti-otteluiden peli-ilmeeseenkin – pääosin.

– Lahti-ottelun toisella puoliajalla unohdimme peruspelaamisemme, ja kaveri tuli siinä hiukan turhaan mukaan.

Näin jatketaan

Jalkapallon Veikkausliigaa on pelaamatta neljä kierrosta.

HJK on varmistanut Suomen-mestaruutensa, mutta taistelu muista mitaleista on tiukkaa: muista mitalisijoista kamppailee tällä hetkellä jopa kuusi joukkuetta.

Ilves on neljäntenä tasapisteissä kolmantena olevan FC Lahden kanssa.

Ilves kohtaa seuraavaksi JJK:n vieraissa torstaina. Saman viikon sunnuntaina kotona vastaan asettuu KuPs.

Tämän jälkeen kohdataan PS Kemi ja IFK Mariehamn. Näistä joukkueista Mariehamn ja KuPs ovat edelleen mitalikamppailussa mukana.

Written by:

Pekka Ruissalo

Ota yhteyttä