Paikalliset

19-vuotias toteutti tuhansia tietomurtoja ja lukuisia palvelunestohyökkäyksiä – Tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

19-vuotias valkeakoskelaismies sai sinnikkäästä ja laajamittaisesta hakkerointitoiminnastaan Pirkanmaan käräjäoikeudelta vuoden mittaisen ehdollisen vankeustuomion. Sen koeaika päättyy vuonna 2019.

Arkistokuva /Ella Kajaste

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1998 syntyneen valkeakoskelaismiehen vuodeksi ehdolliseen vankeuteen tietoliikenteeseen liittyvistä rikoksista. Kokonaisuus sisältää 3500 törkeää tietomurtoa, palvelunestohyökkäysten toteuttamista sekä törkeän tietojärjestelmän häirinnän.

Palvelunestohyökkäykset ajoittuvat vuoteen 2016 ja helmikuun ja maaliskuun väliselle ajanjaksolle. Tällöin mies on yrittänyt tehdä haittaa muun muassa Valkeakosken ammattioppilaitoksen ja Kansaneläkelaitoksen (KELA) nettisivuille.

Apuna on tässä ollut miehen itsensä näpertämä käyttöliittymä, jonka avulla mies on asettanut bottiverkossa olevat tietojärjestelmät tekemään kyselyjä kohdesivustoille sillä seurauksella, että asianomistajien hallinnoiman tietojärjestelmän toiminta on estynyt tai sille on aiheutunut vakavaa häiriötä.

Tietomurrot mies puolestaan toteutti houkuttelemalla yhteisöpalvelu YouTubessa mainostamalla ohjelmistotyökalua, jolla voisi ladata tietokonepelejä Steam-palvelun kautta. Työkalu jäi saamatta, mutta lataaja sai vastineeksi haittaohjelman, jonka avulla mies pääsi käsiksi tämän tietokantaan. Tällä menettelyllä mies pyrki myös toteuttamaan palvelunestohyökkäyksiä siten, etteivät ne paikallistu miehen omalle tietokoneelle.

Miehen kanssa yhteistyössä olivat kaksi suunnilleen samanikäistä nuorukaista, joiden syytenimikkeenä oli tietoverkkorikosvälineen hallussapito nuorena henkilönä. Heidät jätettiin käsittelyssä tuomitsematta rangaistuksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat